Back to top

A hit és a remény kéz a kézben jár

Publikálva: 2022, december 4 - 19:44
Vasárnap kora este a város koszorúján már a második, a remény gyertyája gyulladt fel.
A hit és a remény kéz a kézben jár

Az adventi ünnepi műsort megelőzően két városi óvoda, a Széchenyi utcai és az Október utcai csapata tette díszessé a város adományozta fenyőfáikat – így mától már igazi kis karácsonyfával büszkélkedhetnek ők is.

Az ünnepi műsort – ahogy az előző héten is – a városi óvodák és iskolák gyerekei, diákjai szolgáltatták. A nagyszámú nézősereg örömmel hallgatta a verseket, énekeket, a szülők büszkén nézték szereplő csemetéiket. Ezúttal a Széchenyi utcai óvoda, az Október utcai óvoda, a Smetana ligeti Alapiskola és a Szent János Alapiskola hozta el az adventi ünnepi hangulatot.

„Csodálatos, várakozással teli időszakban élünk“ – mondta köszöntőjében Nagy Iván, a Csallóközi Múzeum igazgatója, a városi képviselő-testület Oktatási és kulturális bizottságának alelnöke. Fontosnak tartotta elmondani, hogy míg az ünnep a családi összejövetelek miatt valószínűleg kicsit zajosabb lesz, az adventi időszak ennek ellentéte kellene, hogy legyen, az elcsendesedésről kellene, hogy szóljon.

Kiemelte, hogy az adventi koszorún az első két gyertya színes azonos, ám a második jelentése eltér az elsőjétől.

„Ez a gyertya ugyanis a reményt szimbolizálja. Azonban a hit és a remény kéz a kézben jár. Akinek van hite, annak remény is kell, hogy jusson. Akinek van hite, az a nehézségeket is képes elviselni, akinek pedig remény is jutott, az bízni is tud: abban, hogy a nehézségekből lehet kiút is. És a legfontosabb éppen ennek a felismerése kell, hogy legyen” – mondta Nagy Iván.

Ünnepi gondolatai után a város diákpolgármesterével, Fialka Tamással közösen gyújtották meg a város koszorúján a második gyertyát, majd Szabó Manyi, a Rivalda Színház színészének éneke lengte be a Csaplár Benedek VMK előtti teret.

Az ünnepi műsor után Bíró Éva örömmel invitálta a város lakosságát a jövő héten vasárnap, szintén 15.30-kor kezdődő ünnepi összejövetelre és gyertyagyújtásra, továbbá a december 9-től december 22-ig tartó karácsonyváróra - étellel, itallal, forralt borral, punccsal, kürtős kaláccsal, mely naponta 16.00 órától várja majd az érdeklődőket.

Az ünnepi műsor további felvételeit megtekinthetik képgalériánkban.

Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Cookies