Back to top

Hideg víz, meleg fogadtatás

Publikálva: 2016, december 19 - 13:45
Vasárnap délután találkoztak a téli úszás szerelmesei a Thermalparkban, hogy a tó 3,8 Celsius fokos vizében ússzanak egy nagyot.
Hideg víz, meleg fogadtatás
Hatalmas érdeklődés mellett zajlott ez a mára hagyománnyá vált téli esemény. 46-an jelentkeztek a nem mindennapi próbára a környék településeiről, de Pozsonyból és Brünnből is érkeztek jegesmedvék. Makai József, a téli úszás szlovákiai meghonosítója tájékoztatta az úszókat és közönséget, hogy a víz mindössze 3,8 fokos, a levegő hőmérséklete pedig 0,5 °C. Üdvözölte a megjelent Magda Okurkovát, aki átúszta a Gibraltári-szorost és a La Manche csatornát is, valamint Petr Miholát, a cseh téli úszók egyik vezéregyéniségét. Külön köszöntötte Nyáry Richárdot, aki szombaton, Somorján 4,9 Celsius fokos vízben 1650 métert úszva új szlovákiai rekordot állított fel.
Horváth Zoltán, Dunaszerdahely alpolgármestere szintén köszöntötte a résztvevőket. „A régiek szerint az advent a nagy havak, a befagyott tavak és a tiszta érzések időszaka. Dunaszerdahelyen viszont van egy olyan esemény, ami már kimoshatatlanul beírta magát az adventi időszak történetébe - ez pedig a téli úszás. Városunknak és a Thermalparknak is nagy megtiszteltetés, hogy Dunaszerdahelyen az idén immár tizenharmadszor találkoznak a jeges víz kedvelői - ezért hatalmas köszönet jár az ötletgazdáknak és a szervezőknek is.” - mondta el az alpolgármester.
A jeges vízben a szervezet működése kezd lelassulni, ezért az első úszó vízbe érkezésétől kezdték mérni a 22 percnyi időtartamot, amit az ilyen hőmérsékletű vízben maximálisan szabad tölteni. Öten viszont túlteljesítették ezt az időintervallumot, az utolsó úszó 25 perc és 19 másodperc múlva lépett partra.
Aki a 13. téli úszáson készült Képgalériánkat megtekintve kedvet kapott ehhez az embert próbáló sporthoz, jelentkezzen bátran a Dunaszerdahelyi Pingvineknél.

Ezt már olvasta?

Címkék: Sportfanatic
Cookies