Jelenlegi hely

A Híd mellett független képviselőjelöltek is beálltak Horváth Zoltán mögé

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, október 26 - 16:52 | Hírek
Független képviselők egy csoportja és a Híd párt képviselői tartottak közös sajtótájékoztatót a Fortune étteremben, amelyen bejelentették, hogy a Híd után ők is támogatásukról biztosítják dr. Horváth Zoltán függelten polgármesterjelöltet. Az alábbiakban az ott felolvasott sajtónyilatkozatukat tesszük közé. A hírt FRISSÍTETTÜK dr. Horváth Zoltán reakciójával.
A Híd mellett független képviselőjelöltek is beálltak Horváth Zoltán mögé

„A 2018. november 10-i dunaszerdahelyi önkormányzati választásoknak komoly tétje van! Rengeteg hétköznapi gondunk van, amelyekre helyi szinten szolgálhatunk megoldással. Ezek a gondok mindannyiunk gondjai, így mindannyiunk boldogulása függ tőle. A szavazók döntenek, kik vezetik majd városunkat az elkövetkező négy évben.

Méltán gondolhatják, hogy a kampányidőszak az ígérgetések ideje. Miért is gondolnák másképp?! Ezt szokták meg. Ehhez szoktatták Önöket! Min múlhat, hogy ez alkalommal másképp legyen? Polgármestert választunk és képviselőket.

Komoly, hozzáértő, tapasztalt, felelős polgármesterre van szükségünk, aki keresi a jó megoldásokat, és ennek érdekében széleskörű szakmai vitákat kezdeményez. Teszi mindezt pártérdekektől függetlenül a közös jóért. A nyitottság garancia lehet arra, hogy a pártpolitika ne takarja ki az egyszerű ember problémáját. Az elérhetőség pedig arra, hogy azt adott esetben megfelelő helyen el is tudja mondani, s legyen, aki meghallgatja, s dolgának érzi, hogy foglalkozzon vele.

Olyan polgármesterre van szükségünk, aki teret ad a helyi vállalkozóknak, akik adójuk egy részéből a mi városunk épülhet, szépülhet, hasznosulhat, akik az egyéni boldogulásukon túl nap, mint nap vállalják, hogy munkaadóként lépjenek fel, családok megélhetését biztosítva ezzel!

Olyan polgármesterre van szükségünk, aki észreveszi, felemeli és érvényesíti a helyi kreatív ötleteket! Biztosítja, hogy a kulturális támogatások minden alkotó ember számára elérhetőek legyenek, szakmai megítélés alapján, és releváns mértékben!

Olyan polgármesterre van szükségünk, akinek vezetése alatt biztonságban tudunk élni, biztonságban tudjuk gyerekeinket az iskolában és az iskolán kívül is!

Olyan polgármesterre van szükségünk, aki meg tudja teremteni a megfelelő hátteret a város iskoláinak, óvodáinak! Manapság a gyerekek több időt töltenek ott, mint otthon. Tanáraikra bízzuk őket, akik sokszor napi harcot vívnak egy krétáért, ahelyett, hogy kreatívan, odafigyeléssel, csakis a gyerekekre és a minőségi oktató, alkotó, nevelő munkájukra tudjanak összpontosítani.

Olyan polgármesterre van szükségünk, aki megtalálja az eszközöket arra, hogy a szociális ellátás, a gondozói szolgálat várólista nélkül működjön, hogy az idős emberek megbecsülésben tudjanak városunkban megöregedni, s olyan körülmények között, amelyben sok-sok ledolgozott év után az emberi méltóságukban nem sérülnek!

Olyan polgármesterre van szükségünk, aki a szakmai bizottságokban elvárja a komoly szakmai munkát, és véleményüket beépíti a testület elé terjesztett határozati javaslatokba!

Olyan polgármesterre van szükségünk, aki keresi és megteremti a kapcsolatot a polgárok és a városháza között, hogy könnyebb, rugalmasabb legyen az ügyintézés!

Hosszasan lehetne még sorolni az elvárásainkat. Gondosan áttanulmányoztuk azon polgármesterjelöltek programjait, akik nyilvánosságra hozták azt. Sajnos, csak két jelölt rendelkezik programmal. A tisztánlátás kedvéért szívesen vettük volna, ha megismerhetjük a többiek elképzeléseit is, de kiindulási alap hiányában nem látunk betartható és számon kérhető elképzeléseket az együttműködésre.

Dr. Horváth Zoltán programja, elképzelései a leginkább hozzánk közeliek. Az utóbbi négy évben a képviselők illetve a lakosok felé mutatott magatartása, szakmai hozzáállása számunkra hiteles. Ezért őt támogatjuk a polgármesteri tisztség betöltésében és bízunk benne, hogy együtt bizonyosodhatunk meg arról, hogy választási ígéreteit megvalósítja.

Antal Ágota, Bachman László, Borbély Nóra, Jarábik Gabriella, Csápay Marián, Fekete Lajos, Földes Richard, Lelkes Levente,  Pápai Adrianna, Ravasz Ábel, Ravasz Marián, Rigó Konrád, Sárközy Irén, Sárközi István, Sebők Pál, Vangel Ferenc”

__________________________________________________________

FRISSÍTVE dr. Horváth Zoltán reakciójával (2018. október 27.):

„Szeretném megosztani Önökkel a tegnapi nap egy számomra megtisztelő történését. Mint már korábban említettem, maradéktalanul hiszek egy olyan együttműködésben, amely a politikai pártok viaskodásától független, s csakis a városunk érdekeit tekinti szem előtt konstruktív megoldásokkal és konszenzusokkal.

A polgármesterség nem egyszemélyes feladat. Az önkormányzati munkában fontos, hogy hasonló elveket, értékeket valljunk, és így hozzunk felelős döntéseket. Hetek teltek el, mióta megnyilatkoztam az elképzeléseimmel kapcsolatban, s kaptam számtalan megerősítést polgártársainktól. Mindaz, ami nálunk történik, nem csak a környező régióra lesz hatással. Meggyőződésem, hogy mi példát tudunk mutatni abban is, hogy nem adunk teret további megosztottságnak, mert ezzel csak fölöslegesen emésztjük a saját erőnket, erőforrásainkat, és ezt Dunaszerdahely nem engedheti meg magának.

A megfontolt és okos együttműködés pedig közös érdek, erre pedig készen állok. 

Reméltem, hogy a képviselőjelöltek szép számban gondolják úgy, hogy partnerek a közös jövőnk formálásában. Úgy érzem, tegnap ebben kaptam visszaigazolást.”