Back to top

Hibátlanul a nyolcaddöntőbe

Publikálva: 2016, július 25 - 17:32
Nehezen indult, de összességében magabiztos sikerrel zárult a magyar válogatott Brazília elleni utolsó csoportmérkőzés a pozsonyi ifjúsági leány világbajnokságon. Lakatos Rita ismét kiválóan teljesített és gólokkal segítette csapatát.
Hibátlanul a nyolcaddöntőbe

Leány U18-as világbajnokság, július 19-31, Pozsony, Szlovákia
5. forduló, B-csoport
MAGYARORSZÁG-BRAZÍLIA 28-21 (16-13)
Játékvezetők: Pavicsevics, Raznatovics (montenegróiak).

MAGYARORSZÁG: Dányi, Hlogyik, Suba (kapusok). Fodor, Háfra 5, Hornyák 4 (1), Hudák, Klujber 4, Kuti, Lakatos 4 (2), Márton 4, Pál, Pankotai, Pásztor 3, Szabó 4, Tóvizi. Szövetségi edző: Hajdu János.
BRAZÍLIA: Arruda, Souza (kapusok), Albaquerque, Baptista, Correira 1, Curi, Faure, Felix, Lemos 1, Mendes 1, Nogueira 2, Oliveira 4 (1), A. Santos 3, G. P. Santos 3, M. E. Santos 4 (1), Silva 2. Szövetségi edző: Cristiano Silva.
Kiállítások: 8, ill. 18 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 3/2.

„Közös a nyelvünk, plusz az övék a legjobb csapat, nagyon szerencsés vagyok, hogy őket kaptam” – jegyezte meg Nóri, a magyar együttes segítője a szálloda halljában, miközben a Brazília elleni utolsó csoportmeccsre készülő társaság tagjaira vártunk. Bár Hajdu János szövetségi edző következetesen hárítja az esélyességre vonatkozó kérdést, nehéz kikerülni, hogy mennyire domináns a társaság a Pozsonyban zajló ifjúsági leány kézilabda-világbajnokságon.

Igaz, a négy, nagyarányú győzelem ellenére sem dőlt csoportelsőség kérdése, így a vacsoraasztal felett – kérdésünkre – nagy számolgatás zajlott, hogy mekkora vereség is férne még bele, ám érezhetően nem a matekra akart hagyatkozni a társulat. Hajdu a gratuláció mellett azt is elmondta a lányoknak: nyerni kell Brazília ellen.

Ők pedig – ahogyan eddig az egész vb-n – megfogadták a korábbi felnőtt szövetségi kapitány szavát. De alaposan megizzadtak a hatos küzdelmének zárásán. Hogy is mondta még a svédek elleni diadal estéjén Siti Beáta edző? Nem lehet folyamatosan csúcsformában lenni, akkor pedig akarással, küzdéssel, melós ruhában kell kiharcolni a sikert.

Ez következett a brazilok ellen. Háfra Noémi pillanatok alatt bebombázta az első gólt, de a dél-amerikaiak gyorsan egyenlítettek. Hornyák Bernadett kétszer átlövésből volt eredményes, majd Klujber Katrin a szélsőtárs Fodor Csengétől kapott önzetlen keresztpassz után talált be (4-2). A magyar együttes a mezőnyben a svédek ellen látott kezdővel állt fel, s bár a félidőben lőtt 16 gól tetszetős, azért érezhető volt a lányokon az előző nap kimerítő iskolajátéka. Az utolsó percekben a Fodor helyére becserélt balszélső, Márton Gréta két ziccert értékesített, majd Lakatos Rita nem hibázta el a hetest, így 16-13-as vezetéssel zárult a brusztos félidő.

Az második felvonás kezdetén aztán gyors egymásutánban négyszer köszönt be a magyar csapat, s hipp-hopp, 20-13-ra nőtt a különbség. Pásztor Noémit végig rendesen aprították beállóban, de ő gólokkal törlesztett. A Dányi Bernadett helyére beküldött Suba Sára védett, s a többi friss ember is hasznosan kézilabdázott. A végeredmény 28-21 lett. 
„Ez volt a leggyengébb mérkőzésünk a tornán – jegyezte meg a lefújást követően Hajdu János szövetségi edző. – Talán kissé a tegnapi fáradtság hagyott nyomot a kezdőcsapat tagjain, mindenesetre nem volt teljes a koncentráció, sok ziccer maradt ki. Ennek ellenére lelkesedéssel, küzdeni tudással hoztuk a meccset. Készülünk a nyolcaddöntőre, továbbra is azt mondom, lépésről lépésre kell haladnunk.”

(keziszovetseg.hu)

Ezt már olvasta?