Back to top

Hibátlanul lettek a legjobbak

Publikálva: 2016, április 10 - 07:26
A dunaszerdahelyiek remekül szerepeltek Európa egyik legnagyobb utánpótlás kézilabda tornáján, a 8500 játékos részvétele mellett zajló Prague Handball Cupon. A Talent és a Sportgimnázium csapatai is jól teljesítettek, a legnagyobb sikert a Brunczvik Tünde vezette U10-es Talentos lányok érték el, akik megnyerték a tornát. A sikeredzővel beszélgettünk

Mit lehet tudni a csapatról?

A 2005-ös korosztályú lányok már tavaly óta kemény labdával játszanak. Az ETO-bajnokságban is szerepelünk, tavaly megnyertük a sorozatot, ahol magyarországi és szlovákiai csapatok küzdenek. Emellett a Nyitra és Nagyszombat megye bajnokságában is kiváló eredményeket érünk el, tavaly másodikak lettünk, idén vezetünk és bízunk a győzelemben.
A tornára csütörtökön vonattal indultunk, Pozsonyon keresztül. Összesen 40 tagú volt a Talentos különítmény, hogy aztán Prágában elfoglaljuk a szálláshelyünket, amikor is tanteremben, felfújható matracokon aludtunk. A lányoknak igazi buli volt.

Milyenek voltak a csoportmérkőzések?

Az első meccstől kezdve remekül játszottak a lányok, a csoportban az mind az öt ellenfelüket legyőzték, méghozzá magabiztosan. Azt viszont el kell mondanom, számunkra nem ez volt az elsőrendű, hanem a lányok összekovácsolódásának elősegítése és az, hogy minél többet játszanak együtt. Arra nem is gondoltunk, hogy ennyire egyértelmű lesz.

Mégis melyik volt a legnehezebb csata?

A legnagyobb küzdelmet a DHK Slavoj Žirovnice elleni elődöntő hozta, akikkel szemben 8:5-ös félidőt követően 16:12-re nyertünk. A lányokon is azt láttam, hogy ennek a nehezebben megnyert mérkőzésnek jobban örültek, mint a sima győzelmeknek.

Mennyire lehetett előzetesen számítani a tornagyőzelemre?

Több tornán veszünk részt jó eredményekkel, ezért a lányok úgy indultak Prágába, hogy bíztak az első helyben. Én azért ennél óvatosabb voltam, kivártam, milyenek lesznek az ellenfelek. Ami nagy öröm számomra, hogy most is bebizonyosodott, minden játékosunk remek képességű és hozzá tudta tenni a saját részét a sikerhez, tehát nem volt egyetlen játékos, akinek teljesítménye kiugrott volna. Összesen 11-en voltak a csapatban, közülük két kapus.
Hozzá kell tennem az SK Talent nem először nyerte meg a prágai tornát, hiszen a 2013-as évben U12 -ben Mészáros Ildikó edzővel nyertek a 2000-2001-es születésű lányok, majd 2015-ben ugyanezen korosztály akkor már U14-ben a 3. helyet szerezte meg. A 2005-ben született lányok 2015-ben pedig 4. helyezést érték el, tegyük hozzá, hogy egy évvel idősebb társaikkal szemben.

Péntek délelőtt és hétfő reggel között összesen nyolc mérkőzést játszottak a fiatalok. Nem volt mindez megterhelő?

A lányok mérkőzései kétszer tizenöt percesek. Igazából a gyerekek nem vették észre a fáradtságot, de én viszont láttam rajtuk. Nem is a mérkőzések fárasztották ki őket, hanem a korai kelések és késői lefekvések, mert nagy csoportokban voltunk elszállásolva, így hiába volt korábban a takarodó, a többiek azért rendetlenkedtek. Az erőinket viszont jól tudtuk beosztani és ez meglátszott a Húsvéthétfőn reggel nyolc órakor játszott döntőn is, amikor magabiztosan legyőztük az ugyancsak veretlen szigetszentmiklósiakat.  A kimerültség viszont később mutatkozott meg, a lányok a torna utáni héten megbetegedtek.

A szülők könnyen elengedik a gyermekeiket ötnapos tornára?

Az alapiskola első osztályától hozzászoktak a lányok az utazáshoz, fokozatosan hosszabb időszakokra mentünk és a szülők tudják, jó helyen vannak. És tegyük hozzá, mindig jönnek szurkolni, most Prágában is jelentős részünk a húsvéti ünnepek alatt nekünk drukkolt a helyszínen. Nagy volt a szurkolótáborunk.
A csapatunk számára pedig nagy élmény volt, hogy győztesként egy élőben közvetített mérkőzést játszhattak a hasonló korosztály fiú bajnokai ellen. Remek volt a hangulat ezen a találkozón, amelyen a veszprémiek voltak az ellenfeleink, még a himnuszokat is lejátszották és a lányok olyan jól küzdöttek, hogy a fiúkkal szemben csupán 20-15-re maradtak alul.

A csapat összeállítása:

Alföldy Anna Rebeka
Dórák Amina Annamária
Fehér Réka
Kázmér Emese
Kohút Réka
Mészáros Anna
Németh Réka
Németh Lilla
Németh Evelein
Puhaová Katarína
Szelle Lilianna
Betegség miatt hiányzott Gányovics Miriam

Edző: Brunczvik Tünde

Csapatvezetők: Újhelyi Henrietta és Mészáros Ildikó

Ezt már olvasta?

Cookies