Back to top

A hétvégén e-Fortuna Liga Challenge Martin Jedličkával

Publikálva: 2020, április 15 - 15:24
A Fortuna Liga által a hétvégén megrendezésre kerül az e-Fortuna Liga Challenge, amelybe az élvonal 12 csapatából 12 játékos vesz részt. A DAC-ot Martin Jedlička képviseli.
A hétvégén e-Fortuna Liga Challenge Martin Jedličkával

Világszerte egyre gyakoribbak az e-sport versenytornái. Nem csoda, hiszen igazi futballt csak nagyon kevés helyen játszanak, így a labdarúgók a megszokottnál is gyakrabban ülnek le a játékkonzolok elé, hogy összemérjék az erejüket. A Fortuna Liga szervezésében hétvégén jön az e-Fortuna Liga Challenge, amelybe a szlovák élvonal 12 klubjának 12 futballistája csatlakozik. A hazai első liga mindegyik klubját egy kiválasztott labdarúgó képviseli. A torna már most hétvégén, 2020. április 18-19-én kerül megrendezésre, mindkét nap 16:00 és 19:30 óra között. A viadalt a Fortuna Liga Twitch oldalán és az Orange Sport adón is figyelemmel követhetik. „Az e-sport jelenleg világszerte népszerű iparág és az élősport alternatívája. Úgy döntöttünk, hogy közönségvonzó módon szervezzük meg a tornát, hiszen a Fortuna Liga futballistáit ültetjük a játékkonzolok elé. Célunk, hogy lényegében otthonról egy érdekes sporteseményt hozzunk el a szurkolóknak, szórakoztassuk őket és segítsünk is azoknak, akik rászorulnak” – mondja a Ligás Klubok Uniójának szenior menedzsere, Milan Ondruš.

Pont a jótékonykodás lesz a torna egyik fő témája. Minden résztvevő játékos kiválaszt egy szervezetet, amelynek a győzelme esetén felajánlja az 1500 eurós főnyereményt. „A partnereinknek köszönhetően egy szép összeget sikerült összehoznunk, amiért folyik a versengés. A megmérettetés végén kiderül a győztes kiléte, aki átadja a virtuális csekket az általa kiválasztott szervezetnek” – teszi hozzá Ondruš.

A futballisták otthonról a Sony Playstation konzoljain fognak játszani. Mindegyik labdarúgó kiválasztja a kedvenc klubját az egész világ csapatai közül, amelyet irányít majd. Abban az esetben, ha ugyanaz a két gárda találkozik, mindenki kiválaszt egy második számú együttest is. Szombaton a csoportmérkőzések vannak programon, vasárnap pedig jönnek a kieséses szakasz összecsapásai, majd nagyjából 19:00 órától következik a nagydöntő. A torna fő partnerei a FORTUNA, az Orange Sport és a Sony Playstation.

A megmérettetésen Martin Jedlička képviseli a klubunk színeit.

A Fortuna Ligából résztvevő játékosok:
Jurij Medveděv (ŠK Slovan Pozsony)
Ján Bernát (MŠK Zsolna)
Martin Jedlička (DAC Dunaszerdahely)
Matúš Begala (MFK Z. Nagymihály)
Bogdan Mitrea (Spartak Nagyszombat)
Dalibor Takáč (MFK Rózsahegy)
Achraf El Mahdioui (AS Trencsén)
David Hrnčár (FC ViOn Aranyosmarót)
Lukáš Kučera (FK Szenice)
Martin Slaninka (ŠKF Szered)
Róbert Baláži (FC Nyitra)
Patrik Blahút (FK Pohronie)

A torna programja:
2020.4.18., szombat 16:00 – 19:30: Csoportkör (2 hattagú csoport)
2020.4.19., vasárnap 16:00 – 19:30: Kieséses szakasz, helyosztók 

forrás: dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies