Back to top

Hétvégén 8. Magyar Majális

Publikálva: 2022, május 3 - 18:48
Könnyed szórakozás kicsiknek és nagyoknak – ezt ígéri a május 7-én a városi szabadidőparkban megrendezésre kerülő Magyar Majális, amely idén már nyolcadik alkalommal várja a családokat és minden kikapcsolódásra vágyót.
Hétvégén 8. Magyar Majális

A szervezők már 12 órától várják a kilátogatókat – a kézművesek, árusok és termelői piac mellett a gyerekeket légvár, körhinta, várépítés, fajátékok, arcfestés és más gyerekfoglalkozás várja, de az elmaradhatatlan lacikonyha is üzemelni fog, így ételben-italban sem lesz hiány, ígérik. 

14.00 órakor kezdődik a májusfa díszítése és felállítása – a szép májusi szokást, miszerint régen a legények úgy udvaroltak, hogy május elején a kiszemelt lányok háza elé színes májusfát állítottak, Nagy Iván múzeumigazgató és az Alistáli Művészeti Alapiskola néptánc csoportjai idézik fel. 

14.30-tól az Alistáli Művészeti Alapiskola néptánc csoportjai adnak ízelítőt hagyományois táncainkból, majd 15.00 órakor a Csill és Dance tánccsoportok bűvölik el a közönséget.

15.30-kor a Vámbéry Ármin Gimnázium diákjai adnak színes műsort, majd 16.00 órakor várfoglalás várja a kicsiket és a nagyobbakat. 

16.15-től közéleti fórumon hallgathatják meg és kérdezhetik Berényi József megyealalnököt, Hájos Zoltán polgármestert és Bárdos Gyula Csemadok-elnököt.

17.15-kor népzenei csokor várja az érdeklődőket, fellép a Béke-Sárosfai Népdalkör, a Felsővámosi Népdalkör és a Nagyabonyi Népdalkör, citersások közreműködésével.

18.15-től Rajkovics Haizok Melinda zenés műsora következik, majd 18.45-kor a Kalandor zenekar (Varga Mónika és Petőcz "Oscarius" Laci) lép színpadra.

Este 20.00 órától pedig a Goldiess zenekar koncertje és utcabál várja a szórakozni vágyókat.

Ezt már olvasta?

Címkék: Magyar Majális
Cookies