Back to top

Hétvége a Cinemaxban (október 1-2.)

Publikálva: 2016, szeptember 30 - 07:32
Röviden a hétvége mozijáról: hét film magyar szinkronnal, amiből három újdonság, egy pedig hivatalos premier előtti vetítés!

Még mindig láthatjuk Bridget Jonest, és a hét mesterlövészt, de érkezik a Mélytengeri pokol - katasztrófafilm Mark Wahlberg-gel, a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei című Tim Burton rendezte amerikai-belga-angol kalandfilm, illetve még a hivatalos premier előtti vetítéssel jelentkezik a Kubo és a varázshúrok című amerikai animációs film.

Kubo és a varázshúrok (Kubo and The Two Strings) - amerikai animációs film
Magyar szinkronnal vetítik: 2016. október 2. (vasárnap) 13:40.
A LAIKA animációs stúdió (Coraline, Paranorman A doboztrollok) új, nagyszabású akció-kalandfilmje egy képzeletbeli Japánban játszódik. Hőse az okos, jószívű Kubo, aki azzal keresi szerény kenyerét, hogy történeteket mesél a tengerparti városka lakóinak. Ám nyugodt élete egy csapásra a feje tetejére áll, amikor véletlenül megidéz egy szellemet a múltjából, aki alászáguld az egekből, hogy végrehajtson egy régi bosszút.
A menekülni kényszerülő Kubo összeáll Majommal és Bogárral, és nekivág az izgalmas kalandnak, hogy megmentse családját, és megfejtse elesett apja rejtélyét, aki a világ legnagyobb szamurája volt. Varázserejű hangszere, a shamisen segítségével Kubónak istenekkel és szörnyekkel kell megvívnia, köztük a bosszúszomjas Hold Királlyal, és a gonosz lányikrekkel, hogy feltárja örökségének titkát, újra egyesítse családját és beteljesítse hősi végzetét.

Mélytengeri pokol (Deepwater Horizon) - amerikai katasztrófafilm
Magyar szinkronnal vetítik: 2016. október 1. (szombat) 16:00; 2016. október 2. (vasárnap) 16:00, 20:40.
Mike Williamsnek (Mark Wahlberg), a Deepwater Horizon olajfúró torony vezető elektrotechnikusának ismét maga mögött kell hagynia feleségét (Kate Hudson) és kislányát. Ezúttal a Mexikói-öbölben megépített óriási úszó szigeten 125 kollégájával együtt (Kurt Russell, Dylan O'Brien és Gina Rodriguez) kell felügyelnie a munkálatokat. Mike hozzá van szokva a kemény munkakörülményekhez és a fizikai igénybevételhez, de ami egy április éjszakán vár rá, arra sem ő, sem a tornyon dolgozók nincsenek felkészülve.
Amikor a Deepwater Horizont üzemeltető BP olajcég egyik befolyásos embere (John Malkovich) a kétes teszteredményeket követően kierőszakolja a kísérleti fúrásokat, hirtelen veszélyes gázok törnek át a kutat lezáró betonon. A kifinomult biztonsági rendszer csődöt mond. Hatalmas robbanás rázza meg a tornyot, ami pillanatok alatt pusztító tűzviharrá fajul. Mike-nak és munkatársainak minden bátorságukra és lelkierejükre szükségük van, hogy kijussanak az áthatolhatatlan lángtengerből, és élve elhagyják a süllyedő tornyot.
Főszereplők:  Mike Williams (Mark Wahlberg), Jimmy Harrell (Kurt Russell), Vidrine (John Malkovich), Felicia (Kate Hudson).

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei (Miss Peregrine’s Home for Peculiars Children) - amerikai-belga-angol kalandfilm
Magyar szinkronnal vetítik: 2016. október 1. (szombat) 20:30 (2D); 2016. október 2. (vasárnap) 17:50 (3D), 20:30 (2D).
Jake imádott nagyapja nagyon szeretett füllenteni. Sokat emlegetett gyerekkori emlékei mind olyanok, mint a tündérmesék. A srác nem sokat örököl a nagypapája után: csak pár furcsa feljegyzést - amelyekről hamarosan kiderül, hogy nyomok, amiket követve Jake egy különleges világ felé indulhat el.
Még az is lehetséges, hogy az öreg nem volt hazudós, és legőrültebbnek tűnő történetei valóban megestek. Igazán létezik a Sziget, igazán lehet az időn kívül élni, és működik Vándorsólyom kisasszony iskolája, ahova azokat fogadják be, akik kivételes képességeik miatt kívül rekednek az emberi társadalmon.
Sajnos az sem volt kitaláció, hogy ez a világ nagy bajban van: és talán éppen Jake az, aki megmentheti. Ha először elhiszi, hogy mi a dolga...
Főszereplők:  Miss Peregrine (Eva Green), Barron (Samuel L. Jackson), Jacob Portman (Asa ButterfieldÖ, Dr. Golan (Allison Janney).

A hét mesterlövész (The Magnificent Seven) - amerikai western
Magyar szinkronnal vetítik: 2016. október 1. (szombat) 20:20; 2016. október 2. (vasárnap) 20:20.
Adott egy álmos kisváros, Rose Creek, amelyet az iparmágnás Bartholomew Bogue (Peter Sarsgaard) tart elnyomás alatt. A város kétségbeesett lakói, élükön Emma Cullennel (Haley Bennett), egy sor törvényenkívülihez fordulnak segítségért.
A csapat tagjai között akad fejvadász, szerencsejátékos és bérgyilkos is: Sam Chisolm (Denzel Washington), Josh Faraday (Chris Pratt), Jóéjt Robicheaux (Ethan Hawke), Jack Horne (Vincent D'Onofrio), Billy Rocks (Byung-Hun Lee), Vasquez (Manuel Garcia-Rulfo) és Véres Aratás (Martin Sensmeier) feladata lesz leszámolni Bogue-gal. Ahogy a végső összecsapásra készülnek, a hét mesterlövész ráébred, hogy amiért küzdenek, az több a puszta fizetségüknél.
Főszereplők:  Emma Cullen (Haley Bennett), Sam Chisolm (Denzel Washington), Josh Farraday (Chris Pratt), Jack Horne (Vincent D'Onofrio), Goodnight Robicheaux (Ethan Hawke), Bartholomew Bogue (Peter Sarsgaard), Billy Rocks (Byung-hun Lee), Fanning (Sean Bridgers), Moody (William Lee Scott).

Bridget Jones babát vár (Bridget Jones´s Baby) - angol romantikus vígjáték
Magyar szinkronnal vetítik: 2016. október 1. (szombat) 15:30, 18:00; 2016. október 2. (vasárnap) 15:30, 18:00.
Miután szakított Mark Dacyval, Bridget Jones "boldogan él, amíg meg nem hal" terve nem igazán úgy alakult, mint várta. Negyvenes szingliként úgy dönt, hogy hírproduceri munkájára koncentrál, és régi és új barátokkal veszi körül magát. Most az egyszer Bridget teljesen ura a helyzetnek. Mi baj lehet?
Ám Kupidó közbelép, és Bridget megismerkedik egy Jack nevű, jóképű amerikaival, aki úgy udvarol, ahogy Mark Darcy soha. És jön a váratlan fordulat: hősnőnk teherbe esik, de van egy bökkenő: csak 50 százalékos bizonyossággal tudja a babája apjának kilétét...
Főszereplők:  Bridget Jones (Renée Zellweger), Mark Darcy (Colin Firth), Jack Qwant (Patrick Dempsey), Bridget apja (Jim Broadbent), Bridget anyja (Gemma Jones).

Gólyák (Storks) - amerikai családi animációs film
Magyar szinkronnal vetítik: 2016. október 1. (szombat) 13:50 (3D), 18:20 (2D); 2016. október 2. (vasárnap) 15:50, 18:20 (2D).
Az újszülöttet a gólya hozza. Illetve dehogy. Régen talán így volt, de ma már a gólyák egy multinacionális internetes áruszállító cégnél vállalnak szállítmányozást. Junior a vállalat legsikeresebb tehergólyája, és éppen előléptetés előtt áll, amikor véletlenül működésbe hozza a Babagyártó gépet, amely - hisz ez a dolga - gyárt is egy bűbájos, de engedély nélkül készült kislányt.
Junior a gyárban fellelhető egyetlen ember segítségével igyekszik minden nyomot eltűntetni a főnöke szeme elől. Olyat tesz, amit még sosem: elszállítja a babát. Hosszú, kalandos és meghökkentő felfedezésekkel teli útja végén egy család boldog lesz - viszont az egész világ megváltozik.

Idegpálya (Nerve) - amerikai thriller
Magyar szinkronnal vetítik: 2016. október 1. (szombat) 13:20.
Játékos vagy Néző vagy?
A középiskolás Vee (Emma Roberts) nem az a kimondottan bevállalós típus, megszokta, hogy inkább csendben, a háttérből figyeli az eseményeket. Egy nap azonban barátai unszolására benevez egy népszerű online közösségi játékra, az Idegpályára, ahol a Nézők határozzák meg, milyen vakmerő feladatokat kell teljesíteniük a Játékosoknak élő, egyenes adásban.
Vee a New York-i éjszakában összetalálkozik a titokzatos idegennel, Iannel (Dave Franco), akiről hamarosan kiderül, szintén az Idegpálya játékosa. A Nézők egyből felfigyelnek rájuk és irányításukkal már együtt kell végigcsinálniuk a vadabbnál vadabb feladatokat. A páros néhány óra leforgása alatt óriási népszerűségre tesz szert az internetes szurkolótábor körében. Ám ami ártalmatlan versengésnek indult, hamarosan adrenalintól túlfűtött hajszává alakul - a Nézők egyre követelőzőbbekké, a feladatok egyre veszélyesebbekké válnak. Vee számára pedig már nemcsak a hírnév és a győzelemért járó pénz, hanem annál sokkal drágább dolog: az élete a tét.
Főszereplők:  Vee (Emma Roberts), Ian (Dave Franco), Nancy (Juliette Lewis), Sydney (Emily Meade).

Ezt már olvasta?

Címkék: Cinemax
Cookies