Back to top

Hétvége a Cinemaxban (november 17-18.)

Publikálva: 2018, november 16 - 06:29
A Legendás állatok következő része is megérkezett a dunaszerdahelyi moziba - a Grindelwald bűnei a hét újdonsága.

Legendás állatok - Grindelwald bűntettei (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald) - amerikai-angol fantasy
Magyar szinkronnal vetítik: 2018. november 17. (szombat) 17:50 (3D), 20:40 (2D); 2018. november 18. (vasárnap) 17:50 (3D).

Göthe Salmander szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie és az auror Propentina valamint a legjobb szívű mugli, Jacob. Meg persze a varázslók és emberek közötti békességet gyűlölő, nagyhatalmú és mindenkin átgázoló Gellert Grindelwald…
A Harry Potter-filmek világa újra megelevenedik, méghozzá úgy, hogy a forgatókönyvet maga a regények szerzője, J. K. Rowling írja – ezúttal már az ifjú Dumbledore is felbukkan a filmben, amely a varázstörténelem két legnagyobb mágusa, Dumbledore és Grindelwald összecsapásáig vezet.

Szereplők: Gellert Grindelwald (Johnny Depp), Credence Barebone (Ezra Miller), Göthe Salmander (Eddie Redmayne), Albus Dumbledore (Jude Law), Queenie (Alison Sudol), Propentina (Katherine Waterston).

A Hunter Killer küldetés (Hunter Killer) - amerikai-kínai akcióthriller
Magyar szinkronnal vetítik: 2018. november 17. (szombat) 20:30 (2D).

Joe Glass tengeralattjáró-kapitány (Gerard Butler) épp egy vészhelyzetbe került amerikai tengeralattjárót próbál előkeríteni a Jeges-tenger mélyén, amikor tudomására jut, hogy titokban orosz puccs készülődik, ami súlyos fenyegetést jelent a világrendre. Felismerve, hogy legénysége és országa egyaránt veszélyben van, Glass kapitánynak össze kell verbuválnia egy elit tengerészgyalogosokból álló csapatot, hogy kiszabadítsák az elrabolt orosz elnököt, és az ellenséges vizekre behatolva megakadályozzák a harmadik világháború kitörését.
A tengeren és szárazföldön is játszódó Hunter Killer küldetés vérfagyasztóan izgalmas thriller, amelynek további szerepeiben olyan színészeket láthatunk, mint az Oscar®-díjas Gary Oldman, Common, Linda Cardellini és Toby Stephens.

Szereplők: Pentagon Staff (Linda Cardellini), Capt. Joe Glass (Gerard Butler), Donnegan (Gary Oldman), Navy Seal (Toby Stephens), Captain Sergi Andropoyov (Michael Nyqvist), Common, Johnston (Ryan McPartlin).

Ami nem öl meg (The Girl in the Spider's Web) - angol-német-svéd-kanadai-amerikai thriller
Magyar szinkronnal vetítik: 2018. november 18. (vasárnap) 15:30 (2D).

Lisbeth Salander (Claire Foy) nem változott. A múltja nyomasztja, magányos, embergyűlölő és zseniális hacker. Úgy alakul, hogy ismét találkozik a bukott sztárújságíróval, Mikael Blomkvisttal, és ismét kénytelenek elviselni egymást: egy új ügyön dolgoznak együtt. Lisbeth ezúttal egy autista kisfiún próbál segíteni, és így keveredik bele élete legveszélyesebb ügyébe – amelynek szálai az Amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökséghez, és a svéd arisztokrácia titkolt bűneihez vezetnek.
Az elmúlt évtized legsikeresebb krimisorozata sötét és fenyegető hangulata valamint két kiválóan megírt főszereplője miatt válhatott ennyire népszerűvé.

Szereplők: Lisbeth Salander (Claire Foy), Camilla Salander (Sylvia Hoeks), Alona Casales (LaKeith Stanfield), Plague (Cameron Britton), Mikael Blomkvist (Sverrir Gudnason).

Apróláb (Smallfoot) - amerikai családi animációs film
Magyar szinkronnal vetítik: 2018. november 17. (szombat) 15:40 (2D); 2018. november 18. (vasárnap) 15:40 (2D).

A jetik békésen élnek biztonságos, tágas, vidám világukban. Az általános boldogságra csupán egyvalami vet árnyat: azok a titokzatos lábnyomok, amelyek egy ismeretlen, titokzatos lénytől származnak.
Ám egy jeti, úgy gondolja, tudja a megoldás. Ötlete bátor és furcsa, meglepő és szeszélyes: azt állítja, a titokzatos lény egy addig ismeretlen, kislábú fajtól származik, amelyet rejtőzködő életét él, nehéz megtalálni, de talán érdemes.
És elindul, hogy felkutassa az ismeretlen fajt...

Bohém rapszódia (Bohemian Rhapsody) - angol-amerikai életrajzi dráma, zenés film
Magyar szinkronnal vetítik: 2018. november 17. (szombat) 18:00, 20:50 (2D); 2018. november 18. (vasárnap) 18:00 (2D).

A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryval az élen a rocktörténelem egyik legnagyszerűbb koncertjét adják. A Queen nem csupán zenekar, hanem egy család is volt, s máig megihletik a kívülállókat, az álmodozókat és a zene szerelmeseit.

Szereplők: Freddie Mercury (Rami Malek), John Deacon (Joseph Mazzello), Roger Taylor (Ben Hardy), Brian May (Gwilym Lee), Mary Austin (Lucy Boynton).

Csillag születik (A Star is Born) - amerikai zenés film, filmdráma
Magyar szinkronnal vetítik: 2018. november 18. (vasárnap) 17:40 (2D).

A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine (Bradley Cooper) valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel (Lady Gaga), akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé.
A világ legnagyobb popdívája, Lady Gaga hatalmas elődjeit követi: a történetet 1937 óta Janet Gaynor, Judy Garland és Barbra Streisand főszereplésével filmesítették meg. A modernizált változat egyben Bradley Cooper rendezői bemutatkozás is.

Szereplők: Ally (Lady Gaga), Jackson Maine (Bradley Cooper), Bobby (Sam Elliott), Ramon (Anthony Ramos), Sally Cummings (Bonnie Somerville).

Johnny English újra lecsap (Johnny English Strikes Again) - francia-amerikai-angol vígjáték
Magyar szinkronnal vetítik: 2018. november 17. (szombat) 13:30 (2D).

Egy kibertámadás leleplezi az összes aktív angol beépített ügynököt, és az akció kiagyalója további pusztítással fenyegeti a világot. A titkosszolgálat most csak egy emberben bízhat – Johnny Englishben. A jelenleg leszerelt, és egy kis előkészítő iskolában tanító Englisht újra szolgálatba hívják, hogy találja meg a ravasz hackert, és ugorjon fejest az akcióba. Ám ahhoz, hogy a küldetés sikerrel járjon, hősünknek minden képességét latba kell vetnie – és nincs neki túl sok –, mivel itt a múlt analóg módszereinek kell szembeszállniuk a jövő digitális technológiájával…

Szereplők: Johnny English (Rowan Atkinson), Ophelia (Olga Kurylenko), Jason (Jake Lacy), Bough (Ben Miller), Tara (Miranda Hennessy), Miniszterelnök (Emma Thompson), Pegasus (Adam James).

Ezt már olvasta?

Címkék: Cinemax
Cookies