Back to top

Hétvége a CINEMAX-ban (március 1-3.)

Publikálva: 2024, március 1 - 15:14
Paul Atreides herceg érkezik a moziba; az első márciusi hétvégén magyar szinkronnal is megtekinthető a Dűne: Második rész.
Hétvége a CINEMAX-ban (március 1-3.)

Dűne: Második rész (Dune: Part Two) (12) - amerikai sci-fi, akciófilm
Magyar szinkronnal vetítik: 2024. március 1. (péntek) 20.30 (2D); 2024. március 2. (szombat) 20.30 (2D); 2024. március 3. (vasárnap) 17.00 (2D).

A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában játszódó történetben két nagyhatalmú uralkodóház harcol az Arrakis bolygó feletti hatalomért, mert az ismert univerzumban egyedül az itteni végtelen sivatagban bányászható az a fűszer, amely lehetővé teszi a csillagközi utazást.
A Harkonnenek ura kiirtatta az Atreides családot. De Paul Atreides herceg megmenekült: a pusztaságban bujkál egy titokzatos, nomád nép, a fremenek között, ahol megismerkedik egy lánnyal, Csanival. Az a sorsa, hogy bosszút álljon a családjáért, háborúba vezesse a hozzá hű seregeket. Döntenie kell, hogy élete nagy szerelmét választja-e, vagy beteljesíti a végzetét. Az univerzum sorsa múlik azon, hogy mit határoz: és végül olyan útra lép, amely megváltoztathatja azt a szörnyű jövőt, amelyet egyedül ő lát előre.

Szereplők: Timothée Chalamet (Paul Atreides), Zendaya (Chani), Austin Butler (Feyd-Rautha Harkonnen), Léa Seydoux (Lady Margot), Javier Bardem (Stilgar), Stellan Skarsgård (Vladimir Harkonnen), Florence Pugh (Irulan Corrino), Rebecca Ferguson (Lady Jessica Atreides) Josh Brolin (Gurney Halleck), Dave Bautista (Glossu Rabban Harkonnen).

Bob Marley: One Love (15) - amerikai életrajzi film
Magyar szinkronnal vetítik: 2024. március 2. (szombat) 20.20 (2D).

A "Bob Marley: One Love" egy ikon életét és zenéjét ünnepli, aki nemzedékeket inspirált üzenetével, mely a szeretetről és az egységről szól. A mozivásznon először láthatjuk Bob erőteljes történetét, ahogy a hányattatásain felülkerekedve végigjárja forradalmi zenéjének útját. A Marley-család produceri közreműködésével készült alkotásban a legendás zenészt Kingsley Ben-Adir, a feleségét, Ritát Lashana Lynch alakítja.

Szereplők: Kingsley Ben-Adir (Bob Marley), Lashana Lynch (Rita Marley), James Norton (Chris Blackwell), Tosin Cole (Tyrone Downie), Umi Myers (Cindy Breakspeare), Anthony Welsh (Don Taylor).

Imádlak utálni (Anyone but you) (15) - amerikai romantikus vígjáték
Magyar szinkronnal vetítik: 2024. március 1. (péntek) 18.10 (2D); 2024. március 3. (vasárnap) 18.30 (2D).

Találkoztak, együtt töltöttek egy éjszakát, és azóta gyűlölik egymást. Van ilyen. Bea (Sydney Sweeney) és Ben (Glen Powell) biztos, hogy nem illenek össze. Ha néha véletlenül összefutnak valahol, tutira elszabadul a pokol: csak bántani tudják egymást. De lesz egy esküvő Ausztráliában, amin mindkettejüknek részt kell venniük. Nincs kibúvó, nincs duma: utazniuk kell. Néhány napon, néhány bulin, néhány vacsorán keresztül el kell viselniük egymás közelségét, miközben egy gyönyörű tengerparti házban ott kavarog körülöttük egy csomó régi szerelmük, néhány kíváncsi rokonuk és kavarni mindig kész felmenőjük. Szóval, azt teszik, amit két érett, felnőtt, felelősségteljes ember ilyenkor tehet: úgy tesznek, mintha szerelmespár lennének – azt remélik, hogy így mindenkinek könnyebb lesz. Nem is tévedhettek volna nagyobbat.

Szereplők: Sydney Sweeney (Bea), Glen Powell (Ben), Alexandra Shipp (Claudia), Darren Barnet (Jonathan), Bryan Brown (Roger), Joe Davidson (Beau), Dermot Mulroney (Leo).

Kacsalábon (Migration) (korhatár nélkül) - amerikai animációs kalandfilm
Magyar szinkronnal vetítik: 2024. március 2. (szombat) 13.00 (2D).

A Mallard család kicsit besüppedt a posványba. Míg az apuka, Mack szeretné biztonságban tudni családját, és szívesen tapicskol örökre a New England-i tavukban, addig az anyuka, Pam fel szeretné rázni a dolgokat, és meg szeretné mutatni a nagyvilágot a gyerekeiknek, a tinisrác Daxnek és a kiskacsa Gwennek. Miután egy vándormadárcsalád leszáll a tavukra távoli helyekről szóló izgalmas mesékkel, Pam rábeszéli Macket, hogy vágjanak neki egy családi kirándulásnak New York City-n át a trópusi Jamaicába.
Amint Mallardék elindulnak télre délnek, a jól kifundált tervek hamar kisiklanak. Az élmény arra inspirálja őket, hogy szélesítsék látókörüket, nyitottak legyenek az új barátokra, és többet érjenek el, mint amit valaha is lehetségesnek hittek, miközben többet tudtak meg egymásról – és saját magukról – mint valaha is hitték.

Kutya és macska (Chien et chat / Cat & Dog) (7) - francia családi vígjáték
Magyar szinkronnal vetítik: 2024. március 2. (szombat) 15.00 (2D); 2024. március 3. (vasárnap) 13.40 (2D).

Monica (Reem Kherici), a híres influenszermacska, Díva gazdája, Jack (Franck Dubosc) hírhedt tolvaj, akinek az utolsó zsákmányát, egy hatalmas és felbecsülhetetlen rubintot Chichi, a kóborkutya véletlenségből lenyelt. Szerencsétlen események sorozata váratlanul elválasztja Monicát imádott macskájától és Jacket a kevésbé kedvelt kutyától, a két riadt állat pedig teljesen ismeretlen helyre keveredik. Chichi és Díva számára, akikben egy szőrszálnyi hasonlóság sincs, egy Montrealtól New Yorkig tartó őrült utazás veszi kezdetét. A történet egyik szála az emberek kalandjait követi, akik becses állataik nyomait keresik, a másik szál pedig a kis kedvencekét, akik teljesen magukra maradtak és szokatlan módon, önállóan, magukat kell megvédeniük. Ők azonban még nem ismerik Brandtet, a zsarut, aki egyfolytában a nyomukban van, és bármit megtenne azért, hogy a megkaparintsa a rubintot.

Szereplők: Reem Kherici (Monica), Franck Dubosc (Jack), Philippe Lacheau (Brandt)

Semmelweis (12) - magyar életrajzi dráma
Magyar nyelven vetítik: 2024. március 1. (péntek) 20.10 (2D); 2024. március 2. (szombat) 20.10 (2D); 2024. március 3. (vasárnap) 20.10 (2D).

Ma legendaként emlékszünk rá: bátor és tántoríthatatlan, egyszerre tudásvággyal és igazságvággyal teli emberként. Akit nem véletlenül emlegetnek így: az anyák megmentője. A saját korában viszont egészen másképp látták. A többi magyar orvos, akivel együtt dolgozott a bécsi szülészeti klinikán, őrültnek hitte: hiszen nem érdekelték a császárváros örömei, csak a munkájának élt. Az osztrák orvosok elviselhetetlenül erőszakosnak tartották: kizárólag egy cél lebegett a szeme előtt, a rábízott anyák egészsége; és a szent ügy érdekében áthágott minden akadályt, megszegett minden szabályt. Főnöke, a klinika vezetője számára pedig ő volt az élő, kellemetlen lelkiismeret: mert ha Semmelweis doktor elmélete igaz, és a szülészorvosok terjesztik a kórt, amelybe annyi szülő nő belehalt, akkor ők mind gyilkosok…
És dolgozott mellette egy szülésznő, aki meglátta benne azt, akit senki más: a szerelemre és megnyugvásra vágyó férfit.

Szereplők: Vecsei H. Miklós (Semmelweis Ignác), Nagy Katica (Emma), Gálffi László (Johann Klein), Kovács Lajos (Franz Meyer), Lengyel Ferenc (Karl Baumgartner), Elek Ferenc (Jakob Kolletschka), Simon Kornél (Albert Fuchs), Kovács Tamás (Ferdinand Kollár).

Wonka (7) - amerikai családi kalandfilm
Magyar szinkronnal vetítik: 2024. március 1. (péntek) 15.40 (2D); 2024. március 3. (vasárnap) 15.30 (2D).

Végre lehull a lepel a csokik mágusa, az édességek géniusza, a legkülönlegesebb, legízesebb, legfurább csokigyáros, Willy Wonka életének nagy titkáról: arról, hogy ő is volt gyerek. Aztán fiatalember. Bejárta a világot, út közben egy egész kicsit meglopott egy társai közt igen nyúlánknak számító Umpa-Lumpát (Hugh Grant), őrült csokikat talált fel, és még őrültebb álmokat hajkurászott: arra vágyott, hogy a világjárás véget érjen, ő letelepedjen, és megnyithassa bűvös-bájos-ízes-mágikus csokiboltját. De a szülővárosában sajnos már működik egy csokigyáros trió, amely a legkeserűbb módszerektől sem riad vissza, ha a csokibirodalmát kell megvédenie. Wonka azonban a bajban, a rabságban vagy akár egy gőzmosodában is megőrzi ötletekből kifogyhatatlan jó kedvét, és készen áll rá, hogy bebizonyítsa: a legjobb dolgok az életben egy nagy álommal kezdődnek, és annak, aki elég szerencsés hozzá, hogy Willy Wonka közelében éljen, azzal bármi megtörténhet. Minimum.

Szereplők: Timothée Chalamet (Willy Wonka), Olivia Colman (Mrs. Scrubbit), Hugh Grant (Umpa-Lumpa), Sally Hawkins (Willy anyja), Rowan Atkinson (Julius atya).

Magyar nyelvű és magyar szinkronos vetítések:

2024. március 1., péntek
Dűne: Második rész (12) - 2D - 20:30
Imádlak utálni (15) - 2D - 18:10
Semmelweis (12) - 2D - 20:10
Wonka (7) - 2D - 15:40

2024. március 2., szombat
Bob Marley: One Love (15) - 2D - 20:20
Dűne: Második rész (12) - 2D - 20:30
Kutya és macska (7) - 2D - 15:00
Semmelweis (12) - 2D - 20:10
Kacsalábon  (korhatár nélkül) - 2D - 13:00

2024. március 3., vasárnap
Dűne: Második rész (12) - 2D - 17:00
Kutya és macska (7) - 2D - 13:40
Imádlak utálni (15) - 2D - 18:30
Semmelweis (12) - 2D - 20:10
Wonka (7) - 2D - 15:30

Ezt már olvasta?

Címkék: CINEMAX
Cookies