Back to top

Hétvége a CINEMAX-ban (május 17-19.)

Publikálva: 2024, május 17 - 14:41
Egy francia dokumentumfilm, a Bálnák, a bolygó őrei a hét magyar szinkronos újdonsága a moziban.
Hétvége a CINEMAX-ban (május 17-19.)

Bálnák, a bolygó őrei (Les gardiennes de la planète) - francia dokumentumfilm
Magyar szinkronnal vetítik: 2024. május 19. (vasárnap) 15.40 (2D).

A bálnák 50 millió éve léteznek. Az emberekkel ellentétben uralják az óceánt, miközben tiszteletben tartják az ökoszisztémát. A bálnák hozzájárulnak a fitoplankton egészségéhez, amely a bolygónk fő oxigénforrása. Az éneklésükről készült felvételt az egyik Voyager űrszondába is elhelyezték, hogy vele mutassák be a Föld bolygót. Róluk szól ez a lélegzetelállító természetfilm, amelyben sosem látott víz alatti felvételek sora hozza közelebb a bálnákat a nézőhöz. Hallhatjuk a bálnák megnyugtató hangját, és a filmen keresztül jobban megérthetjük a minket körülvevő természetet.

A Bálnák: A bolygó őrei Heathcote Williams Whale Nation (Bálna nemzet) című regényének adaptációja.

A halálkártya (Tarot) (15) - amerikai horror
Magyar szinkronnal vetítik: 2024. május 18. (szombat) 20.30 (2D).

Néhány jó barát talált egy régi kártyapaklit, amelynek 78 lapján furcsa minták vannak. Mágus. Remete. Akasztott ember. Ördög. Torony... És végül: a Végítélet.
Nem tudják, mi ez, és nem ismerik az alapszabályt: nem szabad olyan lapokhoz nyúlni, amelyet másnak osztottak. Szörnyű hibát követnek el, amelynek szörnyű következményei vannak: az átkozott lapok közül kiszabadul egy nem evilági gonosz lény, és a társaság tagjai egyenként kénytelenek szembetalálkozni sorsuk legborzasztóbb változatával. Aki még él közülük, az a halállal fut versenyt, hogy kiszabadítsa a jövőt abból a rettentő lehetőségből, amelyet a jóskártya ígér.

Szereplők: Avantika (Paige), Jacob Batalon (Paxton), Harriet Slater (Haley), Humberly González (Madeline), Larsen Thompson (Elise), Anna Halberg (Wells), Adain Bradley (Grant), Wolfgang Novogratz (Lucas).

A majmok bolygója: A birodalom (Kingdom of the Planet of the Apes) (12) - amerikai sci-fi akciófilm
Magyar szinkronnal vetítik: 2024. május 17. (péntek) 20.10 (2D); 2024. május 19. (vasárnap) 20.10 (2D).

Több nemzedékkel Caesar után a harmóniában élő majmok jelentik a domináns fajt a bolygón, míg az emberek arra kényszerültek, hogy rejtőzködve éljenek. Mikor egy új, zsarnoki majomvezér hozzálát birodalma kiépítéséhez, egy fiatal majom viszontagságos útra indul, ami során kénytelen lesz kétségbe vonni mindent, amit a múltról tud, és olyan döntéseket hozni, amik egyaránt meghatározzák majd majmok és emberek jövőjét.

Szereplők: Freya Allan (Mae), Kevin Durand (Proximus Caesar), Owen Teague (Cornelius), Peter Macon (Raka), Sara Wiseman (Dar), Travis Jeffery (Anaya).

A kaszkadőr (The Fall Guy) (15) - amerikai akció-vígjáték
Magyar szinkronnal vetítik: 2024. május 17. (péntek) 17.30 (2D); 2024. május 18. (szombat) 17.30 (2D).

Hősünk kaszkadőr, és mint mindenkit a kaszkadőrközösségben, őt is felrobbantják, lelövik, elütik, kidobják ablakokon és leejtik magas helyekről, a mi szórakoztatásunkra. És most, frissen felépülve egy balesetből, ami kis híján véget vetett a karrierjének, a munkásosztály hősének meg kell találnia egy eltűnt filmsztárt, ki kell bogoznia egy összeesküvést, és meg kell próbálnia visszanyerni élete szerelmét, miközben a napi melóját is el kell végeznie. Mégis, mi ne ütne ki balul?

Szereplők: Ryan Gosling (Colt Seavers), Emily Blunt (Jody Moreno), Aaron Taylor-Johnson (Tom Ryder), Hannah Waddingham (Gail Meyer), Teresa Palmer (Iggy Starr), Stephanie Hsu (Alma Milan), Winston Duke (Dan Tucker).

Challengers (15) - amerikai romantikus vígjáték, filmdráma
Magyar szinkronnal vetítik: 2024. május 19. (vasárnap) 17.40 (2D).

A Challengers a feltörekvő profi tenisztehetségek számára rendezett bajnokság. Itt kerül egymással szembe Art és Patrick. Akik nagyon jól ismerik egymást. Évekkel korábban elválaszthatatlan cimborák voltak. Egészen addig, míg meg nem ismerkedtek Tashival (Zendaya), aki nemcsak a legjobb volt a pályán, hanem a legvonzóbb is. A két srác egyszerre kezdett ki vele, egyszerre nyomultak rá, és egyszerre kaptak bíztató jeleket. A szőke srác kiszámítható, fegyelmezett és sikerre éhes. A barna bohém, laza és játékos. Tashi nem tud választani köztük. Aztán mégis. Aztán mégsem. Telnek az évek és a három szerelmes fiatal között nem szakadnak el a kötelékek: csak kibogozhatatlanul összegubancolódnak…

Szereplők: Zendaya (Tashi), Josh O'Connor (Patrick), Mike Faist (Art), Jake Jensen (Finn Larsen).

Kung Fu Panda 4 (7) - amerikai-kínai animációs kalandfilm
Magyar szinkronnal vetítik: 2024. május 17. (péntek) 15.50 (2D); 2024. május 18. (szombat) 15.50 (2D).

Csaknem egy évtized után visszatér a legkülönösebb kungfu mester. Bátor Sárkányharcosként végigcsinált három halált megvető kalandot, és most a sors újabb feladat elé állítja: pihenjen már egy kicsit. Pontosabban hogy legyen a Békevölgy szellemi vezetője.
Ezzel van néhány nyilvánvaló probléma. Egyrészt Po annyit tud a szellemi vezetésről, mint a paleodiétáról, másrészt gyorsan találnia kell egy új Sárkányharcost, és ki kell képeznie, mielőtt átvehetné új, magas beosztását. Ám ami még rosszabb, mostanában láttak felbukkanni egy gonosz, nagy hatalmú varázslónőt, Kaméleont, aki apró gyík létére fel tudja venni bármilyen lény alakját, legyen az nagy vagy kicsi. És Kaméleon ráveti dülledt kis szemét a bölcsesség pálcájára, amivel hatalmában állna megidézni az összes gonosztevőt, akiket Po átküldött a szellemek birodalmába.
Pónak tehát segítségre lesz szüksége. Meg is találja – nagyjából – egy ravasz, gyors eszű tolvaj, Zhen személyében, aki egy pusztai róka, azaz korzak, és nagyon Po bögyében van, de a képességei felbecsülhetetlenül értékesek. Ha meg akarják védeni a Békevölgyet Kaméleon hüllőkarmaitól, akkor a komikus párosnak össze kell dolgoznia. És miközben zajlanak az izgalmas és mulatságos események, Po rájön, hogy a hősök bizony a legváratlanabb helyeken teremnek...

Szellemirtók - A borzongás birodalma (Ghostbusters: Frozen Empire) (12) - amerikai fantasztikus kalandfilm, vígjáték
Magyar szinkronnal vetítik: 2024. május 18. (szombat) 13.20 (2D).

Kit hívsz, ha nagy baj van? Kihez fordulnál segítségért, amikor szellemek piszkálnak, kísértetek kísérleteznek veled, vagy hazajáró lelkek dúlják fel a házad? A válasz egyértelmű: a Szellemirtókhoz!
De ma már nem ugyanaz a négyes száll be a legendás autóba, amikor riasztás érkezik.
Viszont a híres New York-i tűzoltótorony nem változott: az új szellemirtók, a Spengler család tagjai itt találkoznak az eredeti csapattal, akik, mint kiderül, nem mentek nyugdíjba: szupertitkos kísérleti laboratóriumot hoztak létre, hogy még magasabb szinten űzhessék a szellemszakmát. Csakhogy rátalálnak egy ősi műtárgyra, amelyből elszabadul egy gonosz erő – és az öregeknek meg a fiataloknak össze kell fogniuk, hogy megmentsék a világot az új, és mindennél fagyosabb jégkorszaktól.

Szereplők: Bill Murray (Peter Venkman), Dan Aykroyd (Ray Stantz), Finn Wolfhard (Trevor Spengler), Mckenna Grace (Phoebe Spengler), Carrie Coon (Callie Spengler).

Magyar szinkronos vetítések:

2024. május 17., péntek
A kaszkadőr (15) - 2D - 17:30
A majmok bolygója: A birodalom (12) - 2D - 20:10
Kung Fu Panda 4 (7) - 2D - 15:50

2024. május 18., szombat
A kaszkadőr (15) - 2D - 17:30
Szellemirtók - A borzongás birodalma (12) - 2D - 13:20
Kung Fu Panda 4 (7) - 2D - 15:50
A halálkártya (15) - 2D - 20:30

2024. május 19., vasárnap
A majmok bolygója: A birodalom (12) - 2D - 20:10
Bálnák, a bolygó őrei (7) - 2D - 15:40
Challengers (15) - 2D - 17:40

Ezt már olvasta?

Címkék: CINEMAX
Cookies