Back to top

Hétvége a CINEMAX-ban (február 23-25.)

Publikálva: 2024, február 23 - 08:24
Három új, magyar szinkronos film kerül a héten a moziba, és továbbra is vetítik a Semmelweis című magyar életrajzi drámát.
Hétvége a CINEMAX-ban (február 23-25.)

Bob Marley: One Love (15) - amerikai életrajzi film
Magyar szinkronnal vetítik: 2024. február 23. (péntek) 20.20 (2D); 2024. február 24. (szombat) 20.20 (2D).

A "Bob Marley: One Love" egy ikon életét és zenéjét ünnepli, aki nemzedékeket inspirált üzenetével, mely a szeretetről és az egységről szól. A mozivásznon először láthatjuk Bob erőteljes történetét, ahogy a hányattatásain felülkerekedve végigjárja forradalmi zenéjének útját. A Marley-család produceri közreműködésével készült alkotásban a legendás zenészt Kingsley Ben-Adir, a feleségét, Ritát Lashana Lynch alakítja.

Szereplők: Kingsley Ben-Adir (Bob Marley), Lashana Lynch (Rita Marley), James Norton (Chris Blackwell), Tosin Cole (Tyrone Downie), Umi Myers (Cindy Breakspeare), Anthony Welsh (Don Taylor).

Imádlak utálni (Anyone but you) (15) - amerikai romantikus vígjáték
Magyar szinkronnal vetítik: 2024. február 23. (péntek) 18.00 (2D); 2024. február 24. (szombat) 18.00 (2D).

Találkoztak, együtt töltöttek egy éjszakát, és azóta gyűlölik egymást. Van ilyen. Bea (Sydney Sweeney) és Ben (Glen Powell) biztos, hogy nem illenek össze. Ha néha véletlenül összefutnak valahol, tutira elszabadul a pokol: csak bántani tudják egymást. De lesz egy esküvő Ausztráliában, amin mindkettejüknek részt kell venniük. Nincs kibúvó, nincs duma: utazniuk kell. Néhány napon, néhány bulin, néhány vacsorán keresztül el kell viselniük egymás közelségét, miközben egy gyönyörű tengerparti házban ott kavarog körülöttük egy csomó régi szerelmük, néhány kíváncsi rokonuk és kavarni mindig kész felmenőjük. Szóval, azt teszik, amit két érett, felnőtt, felelősségteljes ember ilyenkor tehet: úgy tesznek, mintha szerelmespár lennének – azt remélik, hogy így mindenkinek könnyebb lesz. Nem is tévedhettek volna nagyobbat.

Szereplők: Sydney Sweeney (Bea), Glen Powell (Ben), Alexandra Shipp (Claudia), Darren Barnet (Jonathan), Bryan Brown (Roger), Joe Davidson (Beau), Dermot Mulroney (Leo).

Kutya és macska (Chien et chat / Cat & Dog) (7) - francia családi vígjáték
Magyar szinkronnal vetítik: 2024. február 23. (péntek) 15.40 (2D); 2024. február 24. (szombat) 15.40 (2D); 2024. február 25. (vasárnap) 15.40 (2D).

Monica (Reem Kherici), a híres influenszermacska, Díva gazdája, Jack (Franck Dubosc) hírhedt tolvaj, akinek az utolsó zsákmányát, egy hatalmas és felbecsülhetetlen rubintot Chichi, a kóborkutya véletlenségből lenyelt. Szerencsétlen események sorozata váratlanul elválasztja Monicát imádott macskájától és Jacket a kevésbé kedvelt kutyától, a két riadt állat pedig teljesen ismeretlen helyre keveredik. Chichi és Díva számára, akikben egy szőrszálnyi hasonlóság sincs, egy Montrealtól New Yorkig tartó őrült utazás veszi kezdetét. A történet egyik szála az emberek kalandjait követi, akik becses állataik nyomait keresik, a másik szál pedig a kis kedvencekét, akik teljesen magukra maradtak és szokatlan módon, önállóan, magukat kell megvédeniük. Ők azonban még nem ismerik Brandtet, a zsarut, aki egyfolytában a nyomukban van, és bármit megtenne azért, hogy a megkaparintsa a rubintot.

Szereplők: Reem Kherici (Monica), Franck Dubosc (Jack), Philippe Lacheau (Brandt)

Argylle: A szuperkém (Argylle) (15) - angol akció-thriller
Magyar szinkronnal vetítik: 2024. feburár 25. (vasárnap) 20.10 (2D).

Elly Conway egy bestseller kémregény-sorozat remeteéletet élő szerzője. Számára az idilli boldogságot az jelenti, ha este otthon ülhet a számítógépével és a macskájával, Alfie-val. Ám amikor Elly fikciós könyveinek cselekménye – melyek középpontjában az Argylle nevű szuperkém áll, valamint a küldetése, hogy leleplezzen egy globális kémszindikátust – tükrözni kezdi egy valódi kémszervezet titkos akcióit, az otthoni csöndes esték múltbéli emlékké válnak. Aiden, a macskaallergiás kém társaságában Elly menekül, és bejárja a fél világot, hogy mindig egy lépéssel a gyilkosok előtt maradjon, miközben Elly kitalált világa és a való világ közti határok elkezdenek összemosódni.

Szereplők: Bryce Dallas Howard (Elly Conway), Henry Cavill (Argylle), Sam Rockwell (Aidan Wilde), John Cena (Wyatt), Dua Lipa (Lagrange).

Kacsalábon (Migration) (korhatár nélkül) - amerikai animációs kalandfilm
Magyar szinkronnal vetítik: 2024. február 24. (szombat) 16.00 (2D).

A Mallard család kicsit besüppedt a posványba. Míg az apuka, Mack szeretné biztonságban tudni családját, és szívesen tapicskol örökre a New England-i tavukban, addig az anyuka, Pam fel szeretné rázni a dolgokat, és meg szeretné mutatni a nagyvilágot a gyerekeiknek, a tinisrác Daxnek és a kiskacsa Gwennek. Miután egy vándormadárcsalád leszáll a tavukra távoli helyekről szóló izgalmas mesékkel, Pam rábeszéli Macket, hogy vágjanak neki egy családi kirándulásnak New York City-n át a trópusi Jamaicába.
Amint Mallardék elindulnak télre délnek, a jól kifundált tervek hamar kisiklanak. Az élmény arra inspirálja őket, hogy szélesítsék látókörüket, nyitottak legyenek az új barátokra, és többet érjenek el, mint amit valaha is lehetségesnek hittek, miközben többet tudtak meg egymásról – és saját magukról – mint valaha is hitték.

Madame Web (12) - amerikai sci-fi akciófilm
Magyar szinkronnal vetítik: 2024. február 24. (szombat) 17.30 (2D).

Így születik egy hősnő. Cassandra Webb (Dakota Johnson) a hétköznapok hőse. Mentőautót vezet New Yorkban: az életveszély és az életmentés számára mindennapos. Meg az, hogy folyton rohan, kapkod, az idővel harcol. Azután történik valami. Ami még az ő, mindig váratlan fordulatokat hozó életében is egészen új. És attól kezdve nem ért semmit: Talán gyorsabb lett, mint bármelyik embertársa? Talán a jövőbe lát? Talán egy földöntúli képességekkel rendelkező szuperember vadászik rá? Összekavarodik a világa, úgy érzi, darabokra tört az univerzum. Még szerencse, hogy összeakad néhány vagány, kemény New York-i csajjal, és miközben megpróbálnak életben maradni, együtt deríti ki, hogy mi ez az egész.

Szereplők: Dakota Johnson (Madame Web / Cassandra Webb), Sydney Sweeney (Julia Carpenter), Adam Scott (Ben Parker), Emma Roberts (Mary Parker), Isabela Merced (Anya Corazon), Tahar Rahim (Ezekiel Sims).

Semmelweis (12) - magyar életrajzi dráma
Magyar nyelven vetítik: 2024. február 23. (péntek) 17.40 (2D); 2024. február 24. (szombat) 17.40 (2D); 2024. február 25. (vasárnap) 17.40 (2D) - Premier előtti vetítés.

Ma legendaként emlékszünk rá: bátor és tántoríthatatlan, egyszerre tudásvággyal és igazságvággyal teli emberként. Akit nem véletlenül emlegetnek így: az anyák megmentője. A saját korában viszont egészen másképp látták. A többi magyar orvos, akivel együtt dolgozott a bécsi szülészeti klinikán, őrültnek hitte: hiszen nem érdekelték a császárváros örömei, csak a munkájának élt. Az osztrák orvosok elviselhetetlenül erőszakosnak tartották: kizárólag egy cél lebegett a szeme előtt, a rábízott anyák egészsége; és a szent ügy érdekében áthágott minden akadályt, megszegett minden szabályt. Főnöke, a klinika vezetője számára pedig ő volt az élő, kellemetlen lelkiismeret: mert ha Semmelweis doktor elmélete igaz, és a szülészorvosok terjesztik a kórt, amelybe annyi szülő nő belehalt, akkor ők mind gyilkosok…
És dolgozott mellette egy szülésznő, aki meglátta benne azt, akit senki más: a szerelemre és megnyugvásra vágyó férfit.

Szereplők: Vecsei H. Miklós (Semmelweis Ignác), Nagy Katica (Emma), Gálffi László (Johann Klein), Kovács Lajos (Franz Meyer), Lengyel Ferenc (Karl Baumgartner), Elek Ferenc (Jakob Kolletschka), Simon Kornél (Albert Fuchs), Kovács Tamás (Ferdinand Kollár).

Wonka (7) - amerikai családi kalandfilm
Magyar szinkronnal vetítik: 2024. február 24. (szombat) 13.30 (2D).

Végre lehull a lepel a csokik mágusa, az édességek géniusza, a legkülönlegesebb, legízesebb, legfurább csokigyáros, Willy Wonka életének nagy titkáról: arról, hogy ő is volt gyerek. Aztán fiatalember. Bejárta a világot, út közben egy egész kicsit meglopott egy társai közt igen nyúlánknak számító Umpa-Lumpát (Hugh Grant), őrült csokikat talált fel, és még őrültebb álmokat hajkurászott: arra vágyott, hogy a világjárás véget érjen, ő letelepedjen, és megnyithassa bűvös-bájos-ízes-mágikus csokiboltját. De a szülővárosában sajnos már működik egy csokigyáros trió, amely a legkeserűbb módszerektől sem riad vissza, ha a csokibirodalmát kell megvédenie. Wonka azonban a bajban, a rabságban vagy akár egy gőzmosodában is megőrzi ötletekből kifogyhatatlan jó kedvét, és készen áll rá, hogy bebizonyítsa: a legjobb dolgok az életben egy nagy álommal kezdődnek, és annak, aki elég szerencsés hozzá, hogy Willy Wonka közelében éljen, azzal bármi megtörténhet. Minimum.

Szereplők: Timothée Chalamet (Willy Wonka), Olivia Colman (Mrs. Scrubbit), Hugh Grant (Umpa-Lumpa), Sally Hawkins (Willy anyja), Rowan Atkinson (Julius atya).

Magyar nyelvű és magyar szinkronos vetítések:

2024. február 23., péntek
Bob Marley: One Love (15) - 2D - 20:20
Kutya és macska (7) - 2D - 15:40
Imádlak utálni (15) - 2D - 18:00
Semmelweis (12) - 2D - 17:40 - Premier előtti vetítés

2024. február 24., szombat
Bob Marley: One Love (15) - 2D - 20:20
Kutya és macska (7) - 2D - 15:40
Madame Web (12) - 2D - 17:30
Imádlak utálni (15) - 2D - 18:00
Semmelweis (12) - 2D - 17:40 - Premier előtti vetítés
Kacsalábon (korhatár nélkül) - 2D - 16:00
Wonka (7) - 2D - 13:30

2024. február 25., vasárnap
Argylle: A szuperkém (15) - 2D - 20:10
Kutya és macska (7) - 2D - 15:40
Semmelweis (12) - 2D - 17:40 - Premier előtti vetítés

Ezt már olvasta?

Címkék: CINEMAX
Cookies