Back to top

Hétvége a CINEMAX-ban (február 16-18.)

Publikálva: 2024, február 16 - 10:08
Egy magyar szinkronos, és egy magyar nyelvű film a hét újdonságai. A Madame Web című amerikai sci-fi akciófilmet pénteken és szombaton, a Semmelweis című magyar életrajzi drámát premier előtti vetítésen pénteken, szombaton és vasárnap tekinthetik meg a dunaszerdahelyi moziban.
Hétvége a CINEMAX-ban (február 16-18.)

Semmelweis (12) - magyar életrajzi dráma
Magyar nyelven vetítik: 2024. február 16. (péntek) 17.40 (2D); 2024. február 17. (szombat) 17.40 (2D); 2024. február 18. (vasárnap) 17.40 (2D) - Premier előtti vetítés.

Ma legendaként emlékszünk rá: bátor és tántoríthatatlan, egyszerre tudásvággyal és igazságvággyal teli emberként. Akit nem véletlenül emlegetnek így: az anyák megmentője. A saját korában viszont egészen másképp látták. A többi magyar orvos, akivel együtt dolgozott a bécsi szülészeti klinikán, őrültnek hitte: hiszen nem érdekelték a császárváros örömei, csak a munkájának élt. Az osztrák orvosok elviselhetetlenül erőszakosnak tartották: kizárólag egy cél lebegett a szeme előtt, a rábízott anyák egészsége; és a szent ügy érdekében áthágott minden akadályt, megszegett minden szabályt. Főnöke, a klinika vezetője számára pedig ő volt az élő, kellemetlen lelkiismeret: mert ha Semmelweis doktor elmélete igaz, és a szülészorvosok terjesztik a kórt, amelybe annyi szülő nő belehalt, akkor ők mind gyilkosok…
És dolgozott mellette egy szülésznő, aki meglátta benne azt, akit senki más: a szerelemre és megnyugvásra vágyó férfit.

Szereplők: Vecsei H. Miklós (Semmelweis Ignác), Nagy Katica (Emma), Gálffi László (Johann Klein), Kovács Lajos (Franz Meyer), Lengyel Ferenc (Karl Baumgartner), Elek Ferenc (Jakob Kolletschka), Simon Kornél (Albert Fuchs), Kovács Tamás (Ferdinand Kollár).

Madame Web (12) - amerikai sci-fi akciófilm
Magyar szinkronnal vetítik: 2024. február 16. (péntek) 17.30 (2D); 2024. február 17. (szombat) 17.30 (2D).

Így születik egy hősnő. Cassandra Webb (Dakota Johnson) a hétköznapok hőse. Mentőautót vezet New Yorkban: az életveszély és az életmentés számára mindennapos. Meg az, hogy folyton rohan, kapkod, az idővel harcol. Azután történik valami. Ami még az ő, mindig váratlan fordulatokat hozó életében is egészen új. És attól kezdve nem ért semmit: Talán gyorsabb lett, mint bármelyik embertársa? Talán a jövőbe lát? Talán egy földöntúli képességekkel rendelkező szuperember vadászik rá? Összekavarodik a világa, úgy érzi, darabokra tört az univerzum. Még szerencse, hogy összeakad néhány vagány, kemény New York-i csajjal, és miközben megpróbálnak életben maradni, együtt deríti ki, hogy mi ez az egész.

Szereplők: Dakota Johnson (Madame Web / Cassandra Webb), Sydney Sweeney (Julia Carpenter), Adam Scott (Ben Parker), Emma Roberts (Mary Parker), Isabela Merced (Anya Corazon), Tahar Rahim (Ezekiel Sims).

Argylle: A szuperkém (Argylle) (15) - angol akció-thriller
Magyar szinkronnal vetítik: 2024. feburár 17. (szombat) 20.00 (2D).

Elly Conway egy bestseller kémregény-sorozat remeteéletet élő szerzője. Számára az idilli boldogságot az jelenti, ha este otthon ülhet a számítógépével és a macskájával, Alfie-val. Ám amikor Elly fikciós könyveinek cselekménye – melyek középpontjában az Argylle nevű szuperkém áll, valamint a küldetése, hogy leleplezzen egy globális kémszindikátust – tükrözni kezdi egy valódi kémszervezet titkos akcióit, az otthoni csöndes esték múltbéli emlékké válnak. Aiden, a macskaallergiás kém társaságában Elly menekül, és bejárja a fél világot, hogy mindig egy lépéssel a gyilkosok előtt maradjon, miközben Elly kitalált világa és a való világ közti határok elkezdenek összemosódni.

Szereplők: Bryce Dallas Howard (Elly Conway), Henry Cavill (Argylle), Sam Rockwell (Aidan Wilde), John Cena (Wyatt), Dua Lipa (Lagrange).

Kacsalábon (Migration) (korhatár nélkül) - amerikai animációs kalandfilm
Magyar szinkronnal vetítik: 2024. február 17. (szombat) 15.20 (2D).

A Mallard család kicsit besüppedt a posványba. Míg az apuka, Mack szeretné biztonságban tudni családját, és szívesen tapicskol örökre a New England-i tavukban, addig az anyuka, Pam fel szeretné rázni a dolgokat, és meg szeretné mutatni a nagyvilágot a gyerekeiknek, a tinisrác Daxnek és a kiskacsa Gwennek. Miután egy vándormadárcsalád leszáll a tavukra távoli helyekről szóló izgalmas mesékkel, Pam rábeszéli Macket, hogy vágjanak neki egy családi kirándulásnak New York City-n át a trópusi Jamaicába.
Amint Mallardék elindulnak télre délnek, a jól kifundált tervek hamar kisiklanak. Az élmény arra inspirálja őket, hogy szélesítsék látókörüket, nyitottak legyenek az új barátokra, és többet érjenek el, mint amit valaha is lehetségesnek hittek, miközben többet tudtak meg egymásról – és saját magukról – mint valaha is hitték.

Kívánság (Wish) (korhatár nélkül) - amerikai animációs kalandfilm
Magyar szinkronnal vetítik: 2024. február 17. (szombat) 13.10 (2D).

Rosas varázslatos királyságának lakója Asha, a mindig derűs és éles eszű lány, akinek nagyon fontos a közösség, amiben él. Mikor a szükség órájában az ég felé tekint és kíván egyet, óhajára válaszol egy kozmikus erő – egy határtalan energiával ellátott, eleven kis gömb formájában. Ketten együtt fenyegető ellenségekkel néznek szembe, hogy megmentsék Asha lakóhelyét és bebizonyítsák, hogy egy bátor szívű ember és a csillagok varázsa együttesen csodálatos dolgokra képes.

Wonka (7) - amerikai családi kalandfilm
Magyar szinkronnal vetítik: 2024. február 16. (péntek) 15.10 (2D); 2024. február 18. (vasárnap) 15.10 (2D).

Végre lehull a lepel a csokik mágusa, az édességek géniusza, a legkülönlegesebb, legízesebb, legfurább csokigyáros, Willy Wonka életének nagy titkáról: arról, hogy ő is volt gyerek. Aztán fiatalember. Bejárta a világot, út közben egy egész kicsit meglopott egy társai közt igen nyúlánknak számító Umpa-Lumpát (Hugh Grant), őrült csokikat talált fel, és még őrültebb álmokat hajkurászott: arra vágyott, hogy a világjárás véget érjen, ő letelepedjen, és megnyithassa bűvös-bájos-ízes-mágikus csokiboltját. De a szülővárosában sajnos már működik egy csokigyáros trió, amely a legkeserűbb módszerektől sem riad vissza, ha a csokibirodalmát kell megvédenie. Wonka azonban a bajban, a rabságban vagy akár egy gőzmosodában is megőrzi ötletekből kifogyhatatlan jó kedvét, és készen áll rá, hogy bebizonyítsa: a legjobb dolgok az életben egy nagy álommal kezdődnek, és annak, aki elég szerencsés hozzá, hogy Willy Wonka közelében éljen, azzal bármi megtörténhet. Minimum.

Szereplők: Timothée Chalamet (Willy Wonka), Olivia Colman (Mrs. Scrubbit), Hugh Grant (Umpa-Lumpa), Sally Hawkins (Willy anyja), Rowan Atkinson (Julius atya).

Magyar nyelvű és magyar szinkronos vetítések:

2024. február 16., péntek
Madame Web (12) - 2D - 17:30
Semmelweis (12) - 2D - 17:40 - Premier előtti vetítés
Wonka (7) - 2D - 15:10

2024. február 17., szombat
Argylle: A szuperkém (15) - 2D - 20:00
Madame Web (12) - 2D - 17:30
Kívánság (korhatár nélkül) - 2D - 13:10
Semmelweis (12) - 2D - 17:40 - Premier előtti vetítés
Kacsalábon (korhatár nélkül) - 2D - 15:20

2024. február 18., vasárnap
Semmelweis (12) - 2D - 17:40 - Premier előtti vetítés
Wonka (7) - 2D - 15:10

Ezt már olvasta?

Címkék: CINEMAX
Cookies