Back to top

Hétfőn újra becsengetnek

Publikálva: 2022, augusztus 31 - 11:37
Dunaszerdahelyen szeptember ötödikén, hétfőn kezdődik a 2022/2023-as tanév a városi önkormányzat által fenntartott 3 magyar és két szlovák tannyelvű alapiskolában.
Hétfőn újra becsengetnek

Az ünnepélyes tanévnyitók időpontjáról az egyes iskolák weboldalán elérhető információk alapján gyűjtöttünk csokorba néhány alapvető tudnivalót.

A Szabó Gyula Magyar Tannyelvű Alapiskolában az ünnepélyes tanévnyitó szeptember 5-én fél kilenckor lesz, amelyen részt vesz Hájos Zoltán polgármester is. Az elsős tanulók szüleinek fontos információ, hogy iskolatáskát és kezdő tanszercsomagot kapnak a Rákóczi Szövetség jóvoltából. A további szükséges kellékekről a tanévnyitón kapnak tájékoztatást a szülők. Papucsot és tornaruhát a szülők időközben megvehetik, áll a honlapon.

A Kodály Zoltán Magyar Tannyelvű Alapiskolában hétfőn 9 órakor tartják meg az ünnepélyes tanévnyitót. A leendő elsősök szüleinek figyelmébe ajánlják, hogy a Rákóczi Szövetség jóvoltából az iskolába eljutottak azok az iskolatáskák, amelyeket a leendő elsősök ajándékba kapnak majd szeptemberben. Közlik továbbá az iskolai étkeztetést biztosító Gastro DS értesítését, miszerint kérik a szülőket, hogy a bejelentkezési lapokat kitöltve juttassák el a konyhavezetőnőhöz (gastrods.kod @ dunstreda.sk vagy személyesen is leadhatják 7 és 14 óra között. A városi Hűségkárta tulajdonosai annak másolatát is csatolják. A bejelentkezési lap letölthető a Gastro DS oldalán.    

A Vámbéry Ármin Magyar Tannyelvű Alapiskola ünnepélyes tanévnyitója hétfőn 9 órakor lesz az iskola hátsó udvarában. A honlapról letölthető az étkezési igénylőlap is.

A Jilemnický utcai szlovák alapiskolában hétfőn 9 órakor az iskolaudvaron lesz az ünnepélyes tanévnyitó, amelyen részt vesz Hájos Zoltán polgármester is. Rossz idő esetén az elsősöknek a tornateremben lesz az ünnepség, a többieknek az osztályokban tartják meg. Az iskolai étkezde szeptember 6-től működik, a diákokat a Gastro DS weboldalán az ott található információk alapján lehet bejelenteni itt https://www.gastrods.sk/o-nas .

A Smetana ligeti szlovák alapiskolában hétfőn 9 órakor tartják a tanévnyitót. Rossz időben az elsősöknek az étteremben lesz az ünnepség, míg a többieknek az egyes osztályokban. Kedden az alsó tagozaton 4 órát tartanak meg, a felső tagozaton ötöt, szerdától a tanítás már a rendes órarend szerint lesz.

A Szent János Apostol Egyházi Alapiskola és Óvoda szeptember ötödikén várja a diákokat és a szülőket, gyülekező fél 9 és kilenc óra között a Szent György Plébániatemplom előtt, ahol 9 órakor ünnepi szentmise keretében lesz a tanévnyitó. Az utána tartandó szülői értekezleten kapják meg a szülők a további szükséges információkat.

dunstreda.sk / (pve)

Ezt már olvasta?

Címkék: tanévkezdés
Cookies