Back to top

Hét nap alatt a harmadik mérkőzés

Publikálva: 2016, március 5 - 08:05
A DAC stadionja hét nap alatt a harmadik bajnoki mérkőzésnek ad otthont. A miavai és a szakolcai együttes után most a liptóiak látogatnak a Csallóközbe, akik jelenleg a tabella hetedik helyén állnak. A DAC-Rózsahegy találkozó szombaton 18.20 órától kezdődik.

A hétvége folyamán a bajnokság második harmadának az utolsó fordulója kerül megrendezésre, mely során a DAC stadionjában a táblázat ötödik és hetedik helyezettje csap össze.

A rózsahegyi együttes rendelkezik jelenleg a leghosszabb győzelmi sorozattal az élvonal csapatai közül - az utolsó két őszi és az első két tavaszi bajnokiján egyaránt győzedelmeskedett. A tabella áhított első felétől már csak két pont választja el őket. Pecko edző elsősorban az egykori és a jelenlegi válogatott játékosok (Ďubek, Zošák, Sapara, Jakubko), a téli erősítés Gál-Andrezly és a jó góllövő formában lévő Lačný rutinjára és képességeire támaszkodik.

Az első tavaszi fellépésükön Lačný és Sapara találataival 2:0-s győzelmet arattak Aranyosmaróton. A második bajnoki találkozójukon is érintetlen maradt a hálójuk, és Lačný újabb találatának köszönhetően 1:0-ra győztek a kellemetlen Miava ellen is.

A DAC számára a holnapi már a harmadik összecsapás lesz hét nap alatt. A stadionunk tervezett átépítése miatt az első négy tavaszi fordulóban odahaza fogadjuk az ellenfeleinket. Az első két bajnokin négy pontot szereztünk a Miava elleni döntetlen (1:1) és a Szakolca felett aratott győzelem alkalmával, így a veretlenségi sorozatunk immár öt mérkőzést számlál. Mindkét tavaszi találatunkat a szenegáli középpályásunk, Pape Sarr szerezte.

A legfelső osztályban először az 1997/98-as szezon során találkoztunk a rózsahegyiekkel, onnantól számolva 23 mérkőzésen csapott össze a két gárda. Ezek közül csak négyet sikerült megnyernünk, utoljára 2014. március 15-én (DAC-Rózsahegy 2:0, gólszerzők: Ujlaky, Čaušić). Legutóbb ősszel találkoztunk a Čebrať alatt, amikor is a hazaiak örülhettek - egygólos győzelmükről Jakubko 49. percben szerzett találata döntött.    

Maric edző sérülés miatt ismét nem számíthat Strakára és Szarkára, Michalík pedig holnap az öt sárga lap miatti egymeccses eltiltását tölti. „Természetesen hiányozni fognak, de úgy gondolom elég tapasztalt csapatunk van, benne olyan játékosokkal, akik helyettesíteni tudják őket. Egyértelmű célunk a győzelem. Tudjuk, hogy a Rózsahegy egy jó játékerőt képviselő ellenfél, mi azonban nem velük foglalkozunk. Amennyiben a saját játékunkat tudjuk hozni, és jó napot fogunk ki, akkor mindenkép győznünk kell. Bízom benne, hogy végre több gólt is lövünk, az megkönnyítené a feladatot. Elsősorban győzni akarunk és örömet szerezni a szurkolóinknak,” mondja Jakub Brašeň, aki a DAC jelenlegi keretéből a legtöbb Fortuna ligás rajttal rendelkezik.

Élvonalbeli mérleg:

DAC: 21. idény, 645 mérkőzés: 207-157-281, gólarány 728:951

Rózsahegy: 19. idény, 627 mérkőzés: 242-167-218, gólarány 795:776

Egymás elleni mérleg (a mi szemszögünkből):

Teljes: 23  4-8-11, gólarány 18:27

Stadionunkban: 10  4-4-2, 12:8

A Fortuna Liga 22. fordulójának műsora:

Péntek, 2016. március 4., 18.00: Žilina-Michalovce

Szombat, 2016. március 5., 17.00: Skalica-Trenčín, Podbrezová-Slovan, 18.20: DAC-Ružomberok

Vasárnap, 2016. március 6., 17.00: Zlaté Moravce-Trnava, 18.00: Myjava-Senica

Az FC DAC 1904-MFK Ružomberok bajnoki mérkőzés holnap 18.20-kor kezdődik, játékvezetők Vlk - Brendza, Lieskovský.

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies