Jelenlegi hely

Herc szeretné meghálálni a szurkolók támogatását

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, augusztus 15 - 16:19 | DAC hírek
Furcsa helyzet, hogy hétközben nem mérkőzést játszunk, hanem edzést tart csapat. Azfcdac.sk beszélgetőpartnere ezúttal Christián Herc volt. Áttekintettük a szezon eddigi részét, a Trencsén elleni, közelgő összecsapást és annak egyik okát is, hogy Dunaszerdahelyre érkezett.
Herc szeretné meghálálni a szurkolók támogatását

A négy, sorozatbeli „angol” hét utáni „szünetben”, amelyet edzések és a kisebb sérülések gyógyítása tölt ki, Herccel visszatekintettünk az idény eddigi részére.  „Az Európa-ligával kezdünk, amely sokat jelentett számomra. Úgy gondolom, hogy a múlt szezonban mutatott teljesítményünk miatt meg is érdemeltük az európai kupasorozatot – még ha én csak februártól vagyok is a csapattal. Szép focit játszottunk és minden úgy ment, ahogy annak kell. Remek párharcot vívtunk a Tbiliszivel, míg a Minszk elleni csata otthon és idegenben sem az elképzeléseink szerint alakult. Ami a bajnokságot illeti, remek kezdet áll mögöttünk, most már csak ezt kellene folytatnunk.”

Ahogy azt maga Christián is említette, immár fél éve tagja a sárga-kék családnak. Az energikus középpályás természetesen a társaságot is jól ismeri már. „Mindegyik játékossal remekül megértjük egymást, ám hogy ha mondanom kellene pár csapattársat, akikkel a legtöbbet beszélgetünk, akkor Rolo Černákot, Erik Pačindát és Martin Jedličkát említeném meg.”

A remek élvonalbeli startot követően három győzelemmel és egy döntetlennel áll a gárda. A tabella második helyén tanyázunk, és legközelebb a jelenlegi ötödik helyezett Trencsénnel mérkőzünk, amely a Fortuna Ligában remek, az Európa-ligában pedig egyenesen parádés teljesítményt nyújt. Semmi kétség tehát, hogy a Csák Máté vára alól érkező csapat milyen játékerőt képvisel… „Azt várom, hogy a trencséniek sokat tartják majd a labdát, csakúgy, mint az eddigi találkozóikon. Viszont, ha minden pályára lépő játékos száz százalékot nyújt, akkor jó eredményt érhetünk el. Csakúgy, mint a legutóbbi, Trencsénben aratott 3:1-es győzelmünk alkalmával, ezúttal is egy hasonlóan szép meccset játszhatunk Miaván.”

A kreatív középpályásunkat a jövőbeli céljairól is faggattuk. Herc a jelenlegi szezon végéig kölcsönben szerepel a DAC-nál. „Egyelőre nem gondolkodom a jövőn. Még csak most kezdődött a szezon, augusztus közepén járunk, az elsődleges feladatom pedig az, hogy megtartsam a helyem a kezdőcsapatban, meccsről meccsre fejlődjek – a többi majd elválik.”

Herc a Wolverhampton együttesétől érkezett hozzánk egy olyan országból, ahol Dunaszerdahelyhez hasonlóan az emberek napi 24 órában a labdarúgással élnek. Mit jelent ez a 24-es számú mezben futballozó játékos számára? „Már a DAC-hoz való érkezésem előtt megnéztem néhány összecsapást, például a Slovan elleni 2:1-es győzelmet. Láttam, hogy a szurkolóink a hazai és az idegenbeli összecsapásokon is megtöltik a lelátókat. A kiváló szurkolótábor volt az egyik oka annak, hogy megörültem a Dunaszerdahelyen való szereplés lehetőségének. Ilyen közönség előtt játszani egy igazi vonzóerő volt a számomra. A Szenicén és a Nagymihály elleni, odahaza szerzett gólom alkalmával éreztem meg a hatalmas erejüket. Valami csodálatos volt. Igyekezni fogunk folyamatos jó játékkal és győzelmekkel meghálálni a szurkolók óriási támogatását.”

Forrás: fcdac.sk

Címkék: DAC, Christián Herc