Jelenlegi hely

Hazaváró találkozó

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, március 14 - 17:35 | Közérdekű
TISZTELT JELENLEGI ÉS HAJDANI DUNASZERDAHELYI POLGÁROK! A szülőföld, a szülőváros, azaz a hely, azaz a darab föld, amely az otthont, családot, barátokat, ismerősöket, szép és a kevésbé szép emlékeket jelenti, ezer, meg ezer szállal, emlékkel kötődünk hozzá, s ahová mindig nagy szeretettel térünk vissza, ha egyszer el kellett hagynunk. Mi, Dunaszerdahelyen élő polgárok, gyakran gondolunk azokra a gyermekkori társainkra, barátainkra, rokonainkra, akiket a sorsuk szétszórt a nagyvilágban és évek, akár évtizedek óta csak rövid időre jönnek látogatóba, városunkba. Dunaszerdahely Város Önkormányzata nevében ezzel a felhívással fordulunk Önök felé:
Hazaváró találkozó

A madárnak (...) szárnya van és szabadsága, az embernek pedig egyetlen szülőföldje és sok kötelessége.

(Tamási Áron)

 

Kedves Dunaszerdahelyiek szerte a nagyvilágban!

Bár a világon számos olyan hely lehet, ahol az ember jól érezheti magát, igazi otthonérzetet csak a szülőváros nyújthat. Éppen ezért keressük, hívjuk és várjuk a valamikor Dunaszerdahelyen lakó, itteni felmenőkkel rendelkező, de ma már külföldön élő társainkat, hogy 2018. április 28-án, a Szent György-napok és búcsú városi ünnepsége alkalmából jöjjenek haza a 4. Dunaszerdahelyi Hazaváró Találkozóra. Megtiszteltetésnek vesszük, hogy egy közös összejövetel keretén belül feleleveníthetjük a múltat, ezért kérjük, tisztelje meg részvételével rendezvényünket!

 

Kérjük, hogy a Találkozón való részvételét legkésőbb 2018. április 6-ig jelezze a primator [at] dunstreda.eu e-mail címen. 

Örömmel vennénk, ha jelentkezéséhez csatolna egy rövid életpályát is. Bővebb információt az Ön által megadott elérhetőségre küldünk.

A személyes találkozás reményében barátsággal üdvözli:

 Dr. Hájos Zoltán polgármester

 

Kedves dunaszerdahelyiek!

Kérjük, hogy a meghívót juttassák el elszármazott hozzátartozójukhoz, illetve adjanak hírt arról, hogy Dunaszerdahely város szeretettel várja, hívja őket haza, akár csak egy kis időre is, hogy együtt tudjunk ünnepelni és örülni egymásnak!