Back to top

Hazavárják a dunaszerdahelyieket

Publikálva: 2016, március 20 - 14:36
Hazavárják az elszármazott dunaszerdahelyieket. Segítsenek Önök is eljuttatni hozzájuk a felhívást!

Az áprilisi Szent György-napok eseményeire (2016. április 22–24.) Hájos Zoltán polgármester levelében hívja és várja haza a nagyvilágba elszármazott dunaszerdahelyieket.

„Otthon az, ahová hazatérsz.
(Wass Albert)

Kedves dunaszerdahelyiek, szerte a nagyvilágban!

Bár a világon számos olyan hely lehet, ahol az ember jól érezheti magát, igazi otthonérzetet csak a szülőváros nyújthat. Éppen ezért keressük, hívjuk és várjuk a valamikor Dunaszerdahelyen lakó, itteni felmenőkkel rendelkező, de ma már külföldön élő társainkat, hogy 2016 áprilisában, a Szent György-napok és búcsú városi ünnepségsorozat alkalmából jöjjenek haza a 2. Dunaszerdahelyi Hazaváró Találkozóra.

Kérjük, hogy a Találkozón való részvételét legkésőbb 2016. április 8-ig jelezze a primator [at] dunstreda.eu (subject: 2.%20Hazav%C3%A1r%C3%B3%20Tal%C3%A1lkoz%C3%B3) e-mail címen.
Örömmel vennénk, ha jelentkezéséhez csatolna egy rövid életpályát is. Bővebb információt az Ön által megadott elérhetőségre küldünk.

Kedves dunaszerdahelyiek!
Rendezvényünk sikerének érdekében, amennyiben van ismeretségében Dunaszerdahelyről elszármazottra elérhetősége, szíveskedjen közölni velünk vagy akár Ön értesítse barátját, ismerősét!

Tisztelettel
Dr. Hájos Zoltán polgármester

A cikkünk megjelenése után Rom Lívia olvasónk osztotta meg velünk élményeit a témában:

"Tisztelettel köszönjük a meghívást! Az első hazaváró találkozón ott voltunk, s a mai napig melengető érzéssel gondolunk a szívélyes fogadtatásra, a Polgármester úr megtisztelő szavaira, a Városháza tisztségviselő hölgyeinek gondoskodására (Bubniak Júlia és Molnár Tímea), Nagy Attila és Hodossy Béla városnéző kalauzolására, Karaffa Attila és Bugár György kedves szavaira,az együtt töltött órákra. Föltöltődve jöttünk "haza"...mint minden első rendezvény, így a tavalyi is magán viselte a kezdet jegyeit, kevesen voltunk. Magánvonalon írtam több 'Szerdahelyről elszármazott gyerekkori ismerősnek, buzdítva őket...ha hív a haza, menni kell haza! Örülni kell egymásnak is... A szervezőknek, rendezőknek kívánok hálás hazaérkezőket, az elszármazottaknak pedig felejthetetlen megérkezést. Szép volt tavaly is, sajnáltuk volna, ha kihagyjuk. Hogy idén sikerül-e mennünk, még kérdéses...legyenek idén sokan a rég nem látott szerdahelyiek közül. Tiszteletem a Városházának a nemes szándékért és köszönet, hogy gondolnak ránk! Üdvözlettel a Romanovics család"

Ezt már olvasta?

Cookies