Jelenlegi hely

Hatvanszázalékos a felvidéki ötödikesek magyar tudása?

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, január 24 - 07:15 | Oktatás
A Szabványosított Mérések Nemzeti Intézete (NÚCEM) ismertette a novemberben végzett Tesztelés 5 tudásszintfelmérés eredményeit. A felvidéki tanulók átlageredménye magyar nyelv és irodalomból több, mint hatvan százalék.
Hatvanszázalékos a felvidéki ötödikesek magyar tudása?

A felvidéki magyar oktatási intézmények ötödikes diákjai magyar nyelv és irodalomból, valamint matematikából írtak tesztet. A Szabványosított Mérések Nemzeti Intézete (NÚCEM) a napokban küldi ki az iskolákba a november 21-én végzett Tesztelés5 komplett elemzését és egyénekre lebontott eredményeit.

Matematikából az országos szintű átlag 63,4%. A magyar nyelv és irodalom tesztek eredményének országos átlaga 62%.

A vágsellyei Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda diákjai jól teljesítettek a megmérettetés során. Az intézmény diákjainak eredménye matematikából 74,2%, azaz átlagon felüli. A magyar nyelv és irodalom tesztek során elért eredmény pedig 77,7%, azaz az országos átlagtól szintén jobb eredmény. Az országos átlag feletti teljesítmény mindkét tantárgyból nagyon pozitív eredményként könyvelhető el – olvasható az iskola oldalán.

Az országos mérés célja a tanulók alsó tagozaton szerzett ismereteinek és kompetenciáinak a felmérése. Az itt elért eredményeket négy év múlva a kilencedik évfolyam végén megszervezett Tesztelés 9 adataival hasonlítják majd össze.

A 2019/2020-as tanévben a kilencedikesek tesztelésére április elsején, illetve másodikán kerül majd sor matematikából, szlovák nyelv és szlovák irodalomból, valamint magyar nyelv és irodalomból.

ma7.sk