Back to top

A hatodik Felvidéki Vállalkozói Expót látta vendégül Dunaszerdahely

Publikálva: 2023, november 24 - 20:53
Immáron hatodik alkalommal rendezték meg a Felvidéki Vállalkozói Expót, amelynek már hagyományosan a dunaszerdahelyi MOL Aréna szolgált helyszínül.
A hatodik Felvidéki Vállalkozói Expót látta vendégül Dunaszerdahely

A rendezvény célja idén is a szlovákiai magyar vállalkozók bemutatása volt, miközben egymással és a vevőikkel is új kapcsolatokat építhetnek. A rendezvényen többek közt részt vett Czimbalmosné Molnár Éva és Hajnal Virág, a Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezetői, Hájos Zoltán, Dunaszerdahely város polgármestere,  Berényi József, Nagyszombat megye alelnöke, Forró Krisztián, a Szövetség párt elnöke is. 

Hájos Zoltán, városunk polgármestere sok szeretettel köszöntötte a jelenlévőket a Felvidéki Vállalkozói Expón, Dunaszerdahelyen, immár hatodik alkalommal, egyben nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy ismét városunkban került megrendezésre a találkozó.
„Fontos, hogy büszkék legyünk a vállalkozóinkra, hisz ők értéket teremtenek, és nemcsak kézzel fogható értékben, hanem abban is, hogy embertársaiknak munkát adnak, így gyarapítva a felvodéki közösséget“ - emelte ki a polgármester.
Szerinte az idei expo címe: Maradj a víz felett, egy inspiráló gondolat, mert tudjuk itt a Felvidéken, hogy milyen kihívásokkal kell megküzdeniük napi szinten a vállalkozóknak. A Mečiar-korszak, a gazdasági válság, utána a Covid, a háború és a háborús infláció - mind-mind nem szokványos kihívásokkal állította szembe a vállalkozókat.
„Nagy kérdés, hogy a mindenkori kormány hogyan viszonyul a vállalkozókhoz. Kedvezményekkel ide csábítják a külföldi nagyvállalatokat, ugyanakkor a kérdés, hogy milyen lehetőségeket, milyen kedvezményeket nyújtanak az országban élő kis- és középvállalkozásoknak - azt hiszem, mindannyian meg tudják erre adni saját válaszukat. Akkor lehet egészséges a gazdaság, ha minden egyes szereplő egyformán van támogatva“ - hangoztatta Hájos Zoltán, majd hozzátette: „A világ nagy részén sokkal jobban támogatják a vállalkozókat, mint az Európai Unióban“.

„Bízom benne, hogy a nap során olyan előadásokat hallhatnak, olyan információkhoz jutnak, amelyeket saját vállalkozásukban tudnak kamatoztatni, tudnak belőlük és általuk inspirálódni“ - zárta köszöntőjét városunk polgármestere.

Czimbalmosné Molnár Éva, a Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárság Felvidéki Főosztályának vezetője a magyar kormány által kínált támogatási lehetőségekre tért ki köszöntőjében, míg Berényi József, Nagyszombat megye alelnöke a kerületi önkormányzat szerepére világított rá. Forró Krisztián, a Szövetség elnöke pedig a vállalkozók helyzetét elemezte, kitérve a jelenlegi inflációs helyzet nehézségeire.

Iván Tamás, a szervező Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetségének elnöke elmondta, óriási érdeklődés mutatkozott a kiállítók részéről, így nem tudtak mindenkinek helyet biztosítani, s mintegy 400 szakmai látogató vett részt a rendezvényen, amely az üzleti élet kihívásaira kereste a válaszokat, de motivációból sem volt hiány, hiszen a záróelőadást az olimpiai bajnok úszó, Risztov Éva biztosította.  Az idei kiállításon mintegy 45 kis– és középvállalkozó termékeinek és szolgáltatásainak bemutatására nyílt lehetőség. 

Ezt már olvasta?

Cookies