Back to top

Hatékony óvodavezetés – eredményes óvoda

Publikálva: 2022, július 13 - 18:15
Augusztus végén szervezik meg az országos óvodavezetői konferenciát a szlovákiai magyar óvodák igazgatói részére. A Comenius Pedagógiai Intézet, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, annak Érsekújvári Területi Választmánya és az érsekújvári Blaho utcai óvoda közösen szervezi meg augusztus 25-én a Hatékony óvodavezetés – eredményes óvoda elnevezésű szakmai találkozót. Az óvodavezetői konferenciára július 22-ig lehet jelentkezni.
Hatékony óvodavezetés – eredményes óvoda

Fodor Attila, a komáromi székhelyű Comenius Pedagógiai Intézet igazgatója a sajtónak eljuttatott közleményben megfogalmazta: „Intézetünk 2005 óta hatékonyan segíti a szlovákiai magyar óvodák fejlesztését. Tevékenységeinkkel az óvodapedagógus szakma professzionalizációjára törekszünk. Ehhez színvonalas továbbképzéseket, szakmai műhelymunkát, a jó gyakorlatok bemutatását és egyéb szakmai támogatást kínálunk. 2022-ben az óvodavezetői munkát segítendő online szakmai fórumsorozatot indítottunk.” Az idén indult fórummal alkalmat teremtettek az aktuális vezetői kihívások, megoldandó problémák szakemberek általi felvázolására és a gyakorlatban felmerülő kérdések megválaszolására.

Az augusztusi konferencia célja a szlovákiai magyar óvodák vezetésének és fejlesztésének támogatása, valamint az óvodavezetők szakmai találkozásának, kapcsolatteremtésének megalapozása.

A konferencia célcsoportja a magyar, illetve kétnyelvű óvodák igazgatói és igazgatóhelyettesei, a módszertani csoportok vezetői, valamint az érdeklődő pedagógusok.

A konferencia tematikai egységei és tervezett előadói:

Óvoda a változó világban – Viera Hajdúková

Magyar óvodák Szlovákiában – Borbély Diana, Czibula Ádám, Decsi Katalin, Fekete Irén,

Hatékony óvodavezető – Fodor Attila, Kissné Zsámboki Réka

Tanévindító tájékoztatók – Markovics Tímea, Tóth Szilvia, Varga László, Elena Wittenbergerová

Szervezési tudnivalók:

Időpont: 2022. augusztus 25., csütörtök (8.30 – 16.00)

Helyszín: Érsekújvár (Nové Zámky) CSEMADOK-székház

Célcsoport: a magyar/kétnyelvű óvodák igazgatói és igazgatóhelyettesei, a módszertani csoportok vezetői, valamint az érdeklődő pedagógusok.

Részvételi díj: 35,- EUR/fő (intézményenként 1 résztvevő) 20,- EUR/fő (minden további résztvevő az adott intézményből)

A részvételi díj tartalmazza a szervezési költségeket, az ebédet és a frissítőt.

Jelentkezési határidő: 2022. július 22.

Befizetési határidő: 2022. július 29.

Jelentkezés: A jelentkezést elektronikus úton adhatják le.

felvidek.ma

Ezt már olvasta?

Címkék: óvodák
Cookies