Jelenlegi hely

Határtalanul: többmilliós elérés a DAC-cal és a Nélküleddel

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, március 30 - 16:41 | DAC hírek
Igazi sikertörténet lett a szombati közös Nélküled-éneklés! A DAC klubhimnusza felcsendült a Kárpát-medence összes magyarlakta régiójában.
Határtalanul: többmilliós elérés a DAC-cal és a Nélküleddel

Szombaton 16:50-kor nemcsak Dunaszerdahely énekelte az Ismerős arcok Nélküled című dalát. A DAC futballklub és az YBS fanklub ezzel fejezte ki köszönetét és háláját mindenkinek, aki a koronavírus miatti nehéz helyzetben napi szinten erején felül dolgozik a közösségért.

„Két napja azért is énekeltünk, hogy áténekeljük az újra lezárt határokat, és hogy közösségünk minden tagja érezze azt, hogy az összefogásban van a valódi erő. Összetartozunk, és senki sincs egyedül. Sokan énekeltek velünk az egész Kárpát-medencében, és szeretnénk ezt az előttünk álló szombaton megismételni, ezzel is jelezve az egységet, kitartást és egymás támogatását” – mondta Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa.

A közös éneklést e hét szombaton, 2020. április 4-én ugyanebben az időben, 16:50-kor megismételjük. Kérjük, ezúttal is csatlakozzanak hozzánk, az itt leírt instrukciókat követve, majd a #veledNélküled hashtaget használva. Köszönjük!

A kezdeményezés sikeréről a médiában megjelent videók és hírek nézettsége árulkodik a legjobban. Több mint másfélmillió megtekintése van annak a videónak, amely Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnökének hivatalos Facebook-profilján jelent meg vasárnap koraeste, és amelyet később a DAC rendelkezésére is bocsájtott a miniszterelnöki hivatal.

Klubunk csatornáin szombaton este jelent meg a „Nélküled az erkélyről: így énekelt a DAC-család!” című videó, melyet a Facebookon azóta már közel félmillióan láttak.

A közös Nélküled-éneklésről beszámolt a magyar közmédia minden releváns csatornája, a tv2 a Tények c. híradójában foglalkozott a témával, és a legolvasottabb magyarországi portálok is vezető hírei közt jelentették meg az összefogást hirdető kezdeményezést.

Nemzeti sport online például így írt szombaton„Dunaszerdahely ma összekapcsolta a magyarságot. Tíz perccel a szombati hivatalos meccskezdés előtt közösen énekelte a felvidéki sárga-kék csapat klubhimnuszát az egész Kárpát-medence. A DAC felhívására számos felvidéki, magyarországi, erdélyi, vajdasági és kárpátaljai sportegyesület és egyéb szervezet csatlakozott, így magyarok tízezrei énekelték egyszerre az Ismerős Arcok Nélküled című dalát. Szétszakítva, mindenki saját ablakából, balkonjáról vagy udvarából, de mégis az összetartozás érzésével.”

forrás: dac1904.sk

Címkék: DAC, Nélküled