Back to top

Hatan máshol folytatják pályafutásukat

Publikálva: 2023, május 26 - 07:02
Az idény vége több futballista számára a DAC-nál eltöltött időszaka végét is jelenti.
Hatan máshol folytatják pályafutásukat

A 2022/23-as szezon már a múlté, annak vége pedig egyúttal több olyan labdarúgónknak is a távozását jelenti, akik az elmúlt hónapokban vagy években viselték csapatunk mezét. Már a Besztercebánya elleni összecsapást követően elbúcsúztunk Eric Davistől, aki 2015 és 2023 között 164 bajnoki találkozón lépett pályára sárga-kékben.

Hozzá hasonlóan az idény végeztével további játékosok szerződése is lejár. Közülük hatan máshol folytatják a pályafutásukat.

A 32 éves portugál kapus, Ricardo Ferreira tavaly februárban érkezett a DAC-hoz, ahol 2023 nyaráig szóló kontraktust írt alá. Klubunk mezében hat találkozón kapott lehetőséget a Fortuna Ligában.

A bosnyák felmenőkkel rendelkező, 24 éves osztrák középső védő, Ahmet Muhamedbegović két idényt töltött Dunaszerdahelyen, amelyek során a bajnokságban 43, az európai kupasorozatokban 3, a Slovnaft Cup-ban pedig 5 mérkőzésen szerepelt.

A macedón középpályás, Enis Fazlagić tavaly nyáron érkezett egyéves vendégjátékra. A sárga-kék színekben 6 bajnoki találkozón játszott, két alkalommal a hazai kupasorozatban is lehetőséghez jutott.

A horvát Andrija Balić 2020 februárjától volt a DAC labdarúgója. Először kölcsönbe érkezett hozzánk az Udinese együttesétől, amely később végleges átigazolássá változott. A Fortuna Ligában 54 alkalommal viselte csapatunk mezét, ezeken 10 gólt lőtt. Az európai kupákban 5 meccsen 1 találatot szerzett, a Slovnaft Cup-ban 4/1 a mérlege. A nemrég befejeződött idény tavaszi felét Besztercebányán töltötte kölcsönjátékosként.

Sebastian Nebyla 2020 augusztusában érkezett a Csallóközbe, ahol három esztendő alatt 54 rajtot és 4 gólt gyűjtött a Fortuna Ligában. Az Európa Konferencia Ligában 3 alkalommal lépett pályára, a Slovnaft Cup-ban 7/3 volt a mérlege.

A hatodik távozó a német szélső, Brahim Moumou, aki 2020 nyarán először a somorjai partnerklubunkhoz érkezett. A 2020/21-es szezon téli szünetében igazolt a DAC-hoz. Klubunk színeiben 30 bajnoki összecsapáson lépett pályára, ezeken 3 gólt lőtt. Az Európa Konferencia Ligában további 6, a Slovnaft Cup-ban 2 mérkőzést abszolvált, utóbbi versenysorozatban 1 találata is van. Múlt tavasszal Somorján szerepelt kölcsönben.

„Mind a 6 futballistának szeretnék köszönetet mondani az elmúlt hónapokban és években a klub érdekében elvégzett elkötelezett munkájukért.

A sportmenedzsmenttel és az edzői stábbal való megbeszélések alapján elérkeztünk egy ponthoz, ahol a játékoskeretünk felfrissítése és új futballisták érkezése szükséges.

Ezzel az új energiával vágunk neki a harcnak, hogy elérjük a céljainkat és teljesítsük a hatalmas elvárásokat, amelyek felénk irányulnak. Mindegyik labdarúgónak sok sikert kívánunk a pályafutásuk további szakaszára. Szeretném kiemelni Balić és Nebyla távozását, akik mindketten több mint 50 mérkőzést játszottak a klub színeiben. Balić kiváló futballista, akit a klub tagjai és a szurkolók is nagyon szerettek. Sajnos az elmúlt két idény során visszatérő sérülésekkel küszködött, mi pedig minden lehetséges segítséget megadtunk neki ezekben a nehéz időkben. Büszkék vagyunk arra, hogy közös erővel sikerült meggyógyulnia. A vele és a képviselőivel folytatott beszélgetések során azt éreztük, hogy három és fél idény után mindkét félnek jobb lesz, ha elválnak az útjaink. Nebyla nagyon fiatal futballistaként érkezett Dunaszerdahelyre, 3 év alatt viszont megerősítette magát, annak ellenére is, hogy mentálisan nem volt mindig könnyű megbirkózni a nyomással és az elvárásokkal. Azt jelezte felénk, hogy van egy külföldi ajánlata, amit szeretne elfogadni. Mivel fiatal futballistáról van szó, érte kapunk bizonyos összeget kompenzációként” – búcsúzott el a játékosoktól Jan Van Daele sportigazgató, majd hozzátette: 

A fentebb említetteken kívül Gavrić, Blackman, Szánthó és Kružliak szerződése is lejár. Az ő esetükben még egyeztetünk az érintett felekkel a DAC-ban való esetleges folytatásukról.

A fejleményekről a megfelelő időben tájékoztatunk.”

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Jan Van Daele
Cookies