Back to top

Hasznos aktuális információk a szelektív hulladékgyűjtésről

Publikálva: 2020, november 10 - 13:31
Dunaszerdahelyen szeptember 1-től az önkormányzat egy új szolgáltatást vezetett be, miszerint kis méretű konténert lehet rendelni lakás- vagy házfelújításkor az építkezési törmelék elszállítására. Az építkezési törmelék súlya azonban nem haladhatja meg az 500 kilogrammot. Az elmúlt két hónapban sokan éltek az új lehetőséggel, a Municipal telephelyére ugyanis közel 10 tonna építkezési hulladékot szállítottak el a cég munkatársai. A lakosok személyesen szintén nagyjából ugyanekkora mennyiséget vittek ki a Pozsonyi úti telephelyre.
Hasznos aktuális információk a szelektív hulladékgyűjtésről

Új konténer az üvegekre a Pozsonyi úti zöldudvaron

A Municipal telephelyén egy újabb, a szeletív hulladék gyűjtésére alkalmas konténert helyeztek ki. Ebbe a táblaüveget, ablaküveget és egyéb italos vagy befőttes üvegeket lehet elhelyezni, amit a lakosok a városban az üvegekre kihelyezett kukákba nem tudnak beledobni, mert azok tele vannak. Nagyon fontos, hogy a nagy méretű üveglapokat ne a kukák mellé támasszák, mert azok fokozottan balesetveszélyesek, elsősorban a gyerekekre nézve. Ragasztott üveget, mint például az autószélvédőket, nem lehet leadni a zöldudvaron sem.

 

A zöldhulladék elszállítása december elejéig

A családi házas övezetekből a zöldhulladék elszállítása idén december 3-ig történik.

 

Egyre több konténer a textilre

Ismételten bővült a textilre kihelyezett konténerek száma, már több mint 60 ilyen gyűjtőpont található a városban. A textilkonténerek pontos helyét a város honlapján lehet megtekinteni. A közelmúltban öt óvoda is csatlakozott a kezdeményezéshez, így az óvodák területén is kihelyeztek a textil gyűjtésére alkalmas konténereket.

 

Az autógumikat ne a kukák mellé helyezzék ki

A városi hivatal illetékes szakosztálya arra kéri a lakosokat, hogy az elkopott, feleslegessé váló autógumikat ne a lakótelepi kukatárolók mellé vagy a családi házak elé helyezzék ki. Ezeket Dunaszerdahelyen több gumiszerviz is ingyenesen átveszi. A szervizek listája megtalálható a www.eltma.sk honlapon. Emellett a Municipal Pozsonyi úti hulladéktelepén is ingyenesen le lehet adni a tárcsa (felni) nélküli gumiabroncsokat.

dunstreda.sk

Ezt már olvasta?

Cookies