Back to top

Három újság egy irodában

Publikálva: 2023, június 29 - 13:41
Megnyílt a dunaszerdahelyi Neparint és Academia Prima új komáromi irodája, ahol Pápay György Pál tulajdonos mondott ünnepi beszédet.
Három újság egy irodában

A komáromi iroda a Jókai utca 32. szám alatt található a Lux udvarban – a június 27-ei eseményt megtisztelte részvételével Keszegh Béla polgármester.

A nyitóünnepséget Sárközi János, a Csallóköz hetilap főszerkesztője vezette. Először José, a Karván élő, komáromi dalszerző előadóművész lépett fel négy dallal. Nem véletlenül fejezte be rövid koncertjét eddigi legismertebb dalával az énekes – a Lesz még nyár fontos üzeneteket közvetít. Fellépését az egyre népszerűbb nagymegyeri Főnix Sound hangosította. Kalmár Endre Félix és Slávik Bálint, akik zenészként is kiválóak, profi munkát végeztek.

A felvidéki kultúrában is lesz még nyár, ezért nyitott a kiadó irodát Komáromban, hangsúlyozta egyebek mellett, ünnepi beszédében Pápay György Pál tulajdonos. „A lapjaink ennek a nyárnak az előmozdítói, és ezért fontos a magyar anyanyelvű pszichológusok és szociális munkások képzése is” – emelte ki. 

Keszegh Béla polgármester elmondta, kellenek a sorvezetők a mai világban, különben eluralkodna a káosz. Üdvözölte a kiadó lapjait, majd ajándékokat adott át.

A megnyitó kötetlen beszélgetéssel zárult. A megjelentek a Csallóköz hetilap és a Remény katolikus hetilap korábbi lapszámait lapozgatták, illetve a Szabad Újság magazint, megegyezve, eredeti minőséget képvisel a felvidéki magyar lappiacon.

A komáromi iroda szolgáltatásairól és nyitva tartásáról később tájékoztatnak. Az eseményen kiderült, más felvidéki magyar városokban is tervezik hasonló pontok kialakítását.

(sajtóhír)

Ezt már olvasta?

Címkék: Szabad Újság
Cookies