Jelenlegi hely

A három panamai testvér

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, szeptember 9 - 11:10 | DAC hírek
Cesar Blackman otthon érzi magát Dunaszerdahelyen, és ez is nagy szerepet játszott a DAC klubjával való szerződéshosszabbításában.
A három panamai testvér

„Boldog vagyok Dunaszerdahelyen és sok barátom is van itt. Szintén úgy érzem, hogy egyre fontosabb tagjává válok a csapatnak. A tavalyi szezonban nem játszottam sokat, de a kemény munkának köszönhetően a kezdő tizenegy tagjává váltam. Arról sem feledkezhetek meg, hogy hárman vagyunk panamaiak Dunaszerdahelyen. Eric Davist és az idősebb ificsapatunkban futballozó Ricardo Phillipset is a testvéremnek tekintem. Az ő ittlétük szintén nagyon fontos nekem,” árulta el Cesar Blackman az okokat, amiért elfogadta a DAC szerződéshosszabbítási ajánlatát, amely így egy évvel későbbig, 2022 nyaráig érvényes.

Három év hosszú idő, ezért kíváncsiak voltunk a 21 éves labdarúgó álmaira. „Bajnoki címet akarok szerezni és megnyerni a Slovnaft Cup-ot. Az európai kupaporondon szívesen bejutnék a DAC-cal a Bajnokok Ligája csoportkörébe és ott olyan óriásklubokkal is megmérkőznék, mint a Real Madrid vagy a Barcelona, amely egyben a kedvenc csapatom is.”

A Panamavárosból származó játékos a bajnokság egyik legjobb cselezője. Mozdulatai ámulatba ejtik a nézőket, nemegyszer három-négy ellenfélen is képes áthámoznia magát. Míg például a brazilok a homokos tengerpartokon gyakorolják be a cseleiket, Blackman esetében ez máshogy volt. „Abban a kis faluban tanultam meg a trükköket, ahol felnőttem. Kis területen játszottunk négy a négyre vagy öt-öt ellen. Ott tanultam meg cselezni és a gyors mozdulatokat is ott sajátítottam el. Hyballa vezetőedző is mindig arra bíztat, hogy cselezzek és törjek be az ellenfél tizenhatosába. Azt akarja, hogy több lehetőséget alakítsak ki a csapattársak számára, vagy esetleg próbáljak meg magam is gólt szerezni.”

Blackman a Slovan elleni legutóbbi összecsapáson is egy fontos gólpasszal villant meg. A bajnoki címvédő elleni mérkőzésen jobbszélsőként lépett pályára. A Csallóközbe való érkezése után hosszú ideig inkább jobbhátvédként tekintettünk rá. „A múltban a védelem közepén is futballoztam. Csak a legutóbbi találkozókon vezényelt ki a támadósor szélére az edző, tehát ez még egy új dolog számomra. Viszont bármilyen pozícióban szívesen elfutballozom, ahol lehetőséget kapok.”

Míg az elmúlt két esztendőben Cesar mindössze tíz bajnoki mérkőzésen kapott szerepet, a jelenlegi idényben még egyről sem hiányzott. „Eddig egészen pozitívan értékelhetem a szezont, bár a teljes elégedettséghez hiányzik a több találat és gólpassz. Ugyanez vonatkozik az egész csapatra, hiszen olyan összecsapásokon vesztettünk pontokat, amelyeken sokkal jobbak voltunk az ellenfélnél, csak nem voltunk képesek kihasználni a helyzeteinket. Azonban úgy érzem, hogy lépésről lépésre, meccsről meccsre javulunk. A Slovan felett aratott 5:2-es győzelem nagyon fontos volt az önbizalmunknak – és nemcsak azért, mert a pozsonyiak elleni rangadók a legfontosabbnak számítanak a klub és a szurkolók számára is,” teszi hozzá mosolyogva a panamai válogatott játékos, aki a Fortuna Ligában eddig 17 alkalommal lépett pályára és ezeken négy gólpassz áll a neve mellett.

Forrás: fcdac.sk