Back to top

Három nap után újra bajnoki

Publikálva: 2016, március 1 - 18:22
Három nappal a tavaszi idény nyitányát követően csapatunk ismét bajnoki pontokért csatázik. A remek rajtot vett újoncot fogadjuk, amely jelentős változáson ment át a télen. A DAC-Szakolca mérkőzés szerdán 17.00 órakor kezdődik.

Holnapi ellenfelünk újonc a legfelső osztályban, tavaly története során először jutott fel a legjobbak közé. A másodosztály második helyéről váltották a kassaiakat, akik anyagi gondok miatt nem kapták meg az aktuális szezonban való induláshoz szükséges rajtengedélyt. A szakolcaiak remekül kezdték az évadot, az első két mérkőzésükön egyből hat pontot szereztek. A hátralevő tizenhét őszi forduló során viszont több győzelmet nem sikerült aratniuk, és összesen már csak négy pontot szereztek négy döntetlenért, így az utolsó helyről vonultak a téli szünetre. A 14. forduló után visszatért a csapathoz Štefan Horný edző - az együttes épp az ő vezetésével jutott fel az élvonalba, de a szezon előtt Aleš Křeček váltotta őt. Érdemes megemlíteni, hogy ősszel utoljára a DAC elleni hazai 2:2 alkalmával szereztek pontot.

Tavasszal viszont egy teljesen más szakolcai csapatra van kilátás. Az őszi idény végétől fokozatosan nyolc játékos hagyta el az együttest, és tíz új - többségében slovanista múlttal rendelkező - futballista érkezett. Az MFK öltözőjében történt téli földrengés egészen Zsolnáig volt érezhető, hiszen az első tavaszi fordulóban a Szakolca meglepő győzelmet aratott a bajnoki ezüstérmes felett. A zöld-fehérek remekül kezdték tehát a tavaszi idényt, amely során a hazai mérkőzéseiket a szomszédos Szenicén vívják majd. Múlt pénteken a Zsolna ellen két negatív sorozatot is megtörtek - tizenhét forduló után győztek, kilenc mérkőzést követően szereztek pontot.

A DAC a Miava elleni hazai 1:1-gyel kezdte a szezon tavaszi felét csakúgy, mint tavaly, amikor az Aranyosmarót távozott ponttal Dunaszerdahelyről. Ezzel az eredménnyel a táblázat hatodik helyére csúsztunk vissza, de csapatunk a lehető leghamarabb vissza szeretne kapaszkodni, és lesz is rá alkalom: három nappal a holnapi párharc után ugyanis a rózsahegyieket fogadjuk, és egy hétre rá, vagyis március 12-én, szombaton a Szenice ellen zárul a négy mérkőzésből álló hazai sorozatunk. Vagyis a Miava ellenit is beszámítva négy bajnokit abszolválunk 14 napon belül.

A Szakolca elleni összecsapásaink listája még csak egy bejegyzést tartalmaz: szeptemberben 2:2-es döntetlent értünk el Erdőháton (gólszerzők: Lietava, Ulrich - Pačinda 2). Erik Pačinda jól emlékszik az újonc otthonában lejátszott mérkőzésre. Második legjobb góllövőnk ekkor szerezte második dupláját az idényben, előtte a nagyszombatiakat fektette két vállra a 2. fordulóban. „Természetesen emlékszem a szakolcai meccsre, ráadásul épp vissza is néztem. Szeretném megismételni a góllövést, csak egy kis különbséggel - remélem ezúttal nem csak egy pontot, hanem hármat könyvelünk el. Kétszáz százalékra kell felkészülnünk, és ezt végre győzelemre váltani. Semmi mást nem fogadunk el. Tudjuk, hogy az ellenfél tapasztalt játékosokkal erősített a télen, de mi elsősorban magunkkal foglalkozunk és nyerni akarunk. Ebben számítunk remek szurkolóink támogatására is. Bízom benne, hogy hétköznap is megtöltik a stadiont és remek hangulatot teremtenek,” mondja 26 éves balszélsőnk, akitől - főleg Szarka távollétében - gólt, gólokat várnak a drukkerek.

Élvonalbeli mérleg:

DAC: 21. idény, 644 mérkőzés: 206-157-281, gólarány 727:951

Szakolca: 1. idény, 20 mérkőzés: 3-4-13, gólarány 18:40

Egymás elleni mérleg (a mi szemszögünkből):

Teljes: 1  0-1-0, gólarány 2:2

Stadionunkban: 0  0-0-0, 0:0

A Fortuna Liga 21. fordulójának műsora:

Kedd, 2016. március 1., 16.55: Žilina-Trenčín, 17.00: Senica-Zlaté Moravce, 19.00: Slovan-Michalovce Szerda, 2016. március 2., 17.00: DAC-Skalica, Ružomberok-Myjava, 18.20: Trnava-Podbrezová

Az FC DAC 1904-MFK Skalica bajnoki mérkőzés holnap 17.00-kor kezdődik, játékvezetők Očenáš - Ádám, Roszbeck.

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies