Back to top

Három dunaszerdahelyi iskola végzett az élen

Publikálva: 2018, június 25 - 17:33
Hétfő délután a Városházán nagytermében értékelték ki a „Súťaž s pánom Smietkom” verseny 2017/2018-as kiírásának dunaszerdahelyi résztvevőit.
Három dunaszerdahelyi iskola végzett az élen

Dunaszerdahely az FCC Slovensko hulladékgazdálkodási vállalattal együttműködve már az óvodásoktól nagy figyelmet fordít a hulladékkal kapcsolatos nevelésre. Több program is zajlik folyamatosan, ezek között hagyományosan fontos helyet foglal el a papírgyűjtés is. A díjátadáson a városunk áltan fenntartott alapiskolák és óvodák képviselői vettek részt, akik idén is bekapcsolódtak a gyűjtésbe. 

Hájos Zoltán polgármester a hulladék osztályozásának fontosságát emelte ki nem csak környezetvédelmi, hanem gazdasági szempontból is, amelynek fontos szereplői a gyerekek is. Egyúttal örömét fejezte ki, hogy a közös népszerűsítő tevékenységnek jelentkeznek az eredményei.

A rövid ünnepség végén a díjazásra került sor. A verseny dél-szlovákiai régiójában az első három helyet az összegyűjtött papír mennyiségét tekintve tavalyhoz hasonlóan idén is dunaszerdahelyi iskolák hozták el, első helyen a Vámbéry Ármin Alapiskola (több mint 90 tonna) végzett, második a Szabó Gyula Alapiskola (38 tonna), harmadik pedig a Kodály Zoltán Alapiskola (37 tonna) lett. A résztvevő dunaszerdahelyi intézmények vezetői okleveleket vehettek át munkájuk elismerése jeléül, a díjazottak pedig értékes jutalomban részesültek.

Ezt már olvasta?

Cookies