Back to top

Harminckét kutya talált vissza a gazdihoz a városi rendőrségnek köszönhetően!

Publikálva: 2019, április 16 - 15:43
A keddi testületi ülésen Csiba Tibor, a városi rendőrség parancsnoka számolt be a városi rendőrök 2018-as tevékenységéről.
Harminckét kutya talált vissza a gazdihoz a városi rendőrségnek köszönhetően!

A beszámolóból a képviselők megtudhatták, az elmúlt évben 17 tagja volt a városi rendőrségnek, akiknek munkája sokrétű. Többek közt a parkolási szabályok betartását is ők ellenőrzik. Az elmúlt évben több mint 121 ezer autót ellenőriztek a városi rendőrök, s ezek közül 8005 gépjárműnek nem volt érvényes parkolójegye, s összesen 36920 eurónyi pénzbirság került kirovásra. 

A rendőrök összesen 43 kutyát is befogtak, közülük 32 esetben sikerült kikutatniuk a kutyusok gazdáját, 9 eb a nagymegyeri Dog Azyl menhelyre került és 2 kutya még mindig a rendőröknél várja gazdáját. Az alkoholos italok fiatalok felé értékesítését megelőzendő 39 ellenőrzést végeztek, ezek során 11 alkalommal derítettek fel 18 éven aluliaknak történő eladást, míg két esetben 15 éven aluliak esetében is.

A kamerarendszert is a városi rendőrség figyeli, az elmúlt évben 69 kamera is vigyázott a közbiztonságra városunkban, idén már ezek száma tovább növekedett, miközben a biztonsági pultra összesen 47 épület van rákapcsolva, ezek közül 15 városi tulajdonú, 32 pedig magántulajdonú.

Ezt már olvasta?