Back to top

Hamarosan teljes pompájában mutatkozik meg a megújuló vásártér

Publikálva: 2022, január 5 - 14:31
A városi szabadidőpark megújuló részén ugyan már véget ért az építkezés, de az időjárás és a földviszonyok miatt a tereprendezéssel és a parkosítással egyelőre még várni kell. Ám, amint az időjárás lehetővé teszi, az elmaradt munkálatok is befejeződhetnek, tudta meg portálunk a városi hivatal illetékes főosztályától.
Hamarosan teljes pompájában mutatkozik meg a megújuló vásártér

A kivitelező – több objektív ok miatt – december végén fejezte be a revitalizált park központi terén az építészeti munkálatokat. Kültéri építkezés esetén a kedvezőtlen talajviszonyokkal vagy a felbukkanó talajvízzel már csak a munkálatok végzése közben szembesül az építő, ahogy az időjárás szeszélyességét sem lehet előre kiszámítani. A koronavírus-járvány sem kímélte a kivitelezést, nehézkesebbé vált az építkezési anyagok beszerzése, és a munkálatokat végzőket sem kímélte a Covid, a koronavírus-fertőzés miatt kieső munkaerőt sem volt olyan egyszerű pótolni. Az eredetileg három hónaposra tervezett munkálatok így december végéig húzódtak el. A csúszás viszont csúszást eredményezett, a jelenlegi időjárás miatt értelmetlen a munkagépek által feltúrt terepet rendezni, ahogy a központi tér körüli parkosítással, a fűszőnyeg telepítésével, a fa- és bokorültetés egy részével is meg kell várni a jobb időjárást. A megújuló tér körüli villanyállomásokat ellátó transzformátorállomás bekötése a szolgáltató ígérete szerint előreláthatólag a hónap folyamán történik meg.

Ha mindezek az akadályok elhárulnak, akkor tavasszal a vásártér egy modern és mutatós területtel gazdagodik, amely még csupán kezdete a revitalizációnak. A megújuló játszótér, valamint a városi műjégpálya mellett kiépülő szabadidős tevékenységekre és pihenésre egyaránt lehetőséget nyújtó terület ugyanis még szebbé teszi majd a városi szabadidőparkot, jelezte érdeklődésünkre a hivatal.

-rovin-

Ezt már olvasta?

Címkék: vásártér