Back to top

Halottak napjakor is biztonságosan

Publikálva: 2023, november 1 - 14:38
A rendőrség mindenszentek és halottak napja idején felhívással fordul a lakossághoz; ebben az időszakban a rendőri jelenlét is fokozódik mind az utakon, mind a temetők környékén.
Halottak napjakor is biztonságosan

Mivel az őszi ünnepekkor jóval nagyobb a forgalom az utakon, a tömegközlekedésben, ezért a közlekedési és vasúti rendőrség is fokozottan ügyeli a forgalom biztonságát. A közrend fenntartása érdekében ilyenkor a temetők környékén megerősítik a közrendészet jelenlétét.

Ügyeljünk a tolvajokra

Ugyan megemelkedik a temetők környékén a rendőrök létszáma, ilyentájt gyakoribbak a járőrök is, a tolvajokat ez sajnos nem téríti el szándékuktól. Ezért a rendőrség újfent felhívja a figyelmet, hogy a parkolóból távozáskor ellenőrizzék le autójukat, hogy azt bezárták-e. Lehetőleg ne hagyjanak látható helyen értékes holmit, iratokat, ami felkeltheti a tolvajok figyelmét. Ügyeljenek arra is, hogy ne hagyjanak a sírokon őrizetlenül táskát, pénztárcát.

Legyünk jól láthatók

Mivel a közúti forgalom is megnövekedik ilyentájt, ráadásul sokkal több, tapasztalatlanabb sofőr is volán mögé ül, a gyalogosok és a kerékpárosok is jó, ha számolnak ezzel. A rendőrség azt ajánlja, ilyenkor még inkább figyeljenek arra, hogy jól láthatók legyenek: sötétedés után lehetőség szerint világos színű ruhát vegyenek fel, illetve ami még fontosabb, viseljenek fényvisszaverő elemeket ruházatukon, ne feledjék bekapcsolni a világítást kerékpárjukon.

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

Facebook / Polícia SR, -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies