Back to top

Hájos Zoltán: „Biztonságra, stabilitásra van szükség. Arra, hogy minden egyes városi intézményben legyen meleg, legyen világítás és legyen biztosítva az ellátáshoz szükséges energia”

Publikálva: 2022, október 13 - 17:33
Október, az idősek hónapja jó emlékeztető arra is, hogy mindig fokozottan oda kell figyelnünk szépkorú embertársainkra. Hájos Zoltán polgármester Dunaszerdahely Város Önkormányzata nevében emiatt is látogatja meg minden évben ilyenkor a városi nyugdíjas otthonokban lakókat.
Hájos Zoltán: „Biztonságra, stabilitásra van szükség. Arra, hogy minden egyes városi intézményben legyen meleg, legyen világítás és legyen biztosítva az ellátáshoz szükséges energia”

A látogatás idén sem maradt el, s noha a nyugati lakótelepi nyugdíjas otthonban az elővigyázatosság miatt csak a bejáratnál tudta átadni a magával vitt figyelmességet, a keleti lakótelepi panzióban azonban már várták az ott lakók a polgármestert, akit oda Karaffa Attila alpolgármester is elkísért. 

Sokan megjelentek a nyugdíjas otthon szépkorúi közül, hiszen a koronavírus-járvány miatt már két éve nem volt lehetőség a találkozásra. A kellemes hangulatot igazán varázslatossá az eseményen fellépő Kollár Katalin énekes, a Dunaszerdahelyi Művészeti Alapiskola igazgatója tette, aki gyönyörű, megható dallamokkal köszöntötte a jelenlévőket.

„Nagyon hiányoztak nekünk” – utalt köszöntőjében Hájos Zoltán polgármester a Covid-időszak miatt kiesett találkozásokra – „hiszen ha tehetjük, mindig jó szívvel jövünk Önök közé. Sajnos olyan időket éltünk, amire nem voltunk, nem lehettünk felkészülve” – fogalmazott mikor megemlékezett a járvány idején eltávozott lakosokról. 

„Bár többször elmondtam, mégis szeretném nyomatékosan újra kifejezni a nagyrabecsülésemet önöknek és a munkájuknak, hiszen városunk, régiónk enélkül a közösségépítő munka nélkül nem lenne ugyanaz. Köszönöm, hogy nagyban hozzájárultak városunk fejlődéséhez” – fogalmazott Hájos Zoltán. A szépkorúak kérdésére reagálva pedig a polgármester utalt a jelenlegi energiaválságra, valamint a szomszédunkban zajló értelmetlen háborúra is.

„Pár évvel ezelőtt nem gondoltunk arra, hogy komoly energiaválság alakulhat ki Európában.

Ezért számomra az egyik legfontosabb prioritás Dunaszerdahelyen, bármi történjen is, hogy önök, iskolásaink vagy óvodásaink biztonságban legyenek. Biztonságra, stabilitásra van szükség. Arra, hogy minden egyes városi intézményben legyen meleg, legyen világítás és legyen biztosítva az ellátáshoz szükséges energia, s nem utolsó sorban tudjuk fizetni az alkalmazottainkat, biztosítva családjuk megélhetését. Ez a biztonság most a legfontosabb, és ezután gondolkodhatunk csak bármi a fejlesztéseken a jövőben. De, hangsúlyozom, ahogyan az eddigi nehéz helyzetben, mi most is meg fogjuk találni annak a lehetőségét, hogy a városi intézmények biztonságban legyenek”

– tette hozzá a polgármester. „A mi erőnk a közösségekben, a családokban van, amelyek a nehéz élethelyzetekben egymást tudják segíteni és támogatni. Ez nem kevés, hiszen az érték a közösségben van” – jelentette ki Hájos Zoltán, aki a találkozó végén az alpolgármesterrel apró figyelmességel is köszöntötte a megjelent nyugdíjasokat.

(nagy)

Ezt már olvasta?

Cookies