Back to top

A hajléktalanszálló várja a rászorulókat

Publikálva: 2019, december 17 - 06:28
A Dunaszerdahelyi Városi Hivatal tájékoztatja a lakosságot, hogy a téli hideg időjárásra való tekintettel a hajléktalanszállás december 2-től naponta 18 órától délelőtt 10 óráig áll a rászorulók rendelkezésére.
A hajléktalanszálló várja a rászorulókat

A Kukučin utca végén, az autóbusz-pályaudvar szomszédságában található melegedőt a városi önkormányzat működteti. 2016-tól itt húzódhatnak meg a nagy hidegben azok, akiknek nincs hova menniük. A menhely 12 személyes, de eddig általában ennél kevesebben vették igénybe állandó jelleggel. Az ott-tartózkodás egyik előfeltétele, hogy tilos az alkoholfogyasztás. A hajléktalanok rendelkezésére áll egy minden szükséges eszközzel felszerelt konyha, és a tisztálkodáshoz is minden feltétel adott.

Tíz órakor ugyan el kell hagyni a menhelyet, de ha erős fagyra van kilátás, akkor a rászorulók napközben is bent maradhatnak. A városháza illetékes szociális alosztálya folyamatosan figyeli az időjárás alakulását, és fagyok vagy havazás esetén rugalmasan  meghosszabbítják a nyitvatartást, vagyis reggel 10 óráig maradhatnak a hajléktalanok.

(dunstreda.sk)

Ezt már olvasta?

Címkék: hajléktalan
Cookies