Back to top

Hahn János: Szurkolók nélkül is le kell győznünk Albániát

Publikálva: 2021, október 5 - 13:06
2+1. Ezzel a mérleggel zárta a DAC-ViOn (4:2) bajnoki mérkőzést Hahn János, magyar válogatott támadónk. Mindezt Marco Rossi szemei előtt. „Nagyarányú sikert arattunk, végig mi domináltunk. Ez fontosabb, mint a góljaim.”
Hahn János: Szurkolók nélkül is le kell győznünk Albániát

„Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, az elején két gólt is tudtunk szerezni, amelyeket megérdemeltünk. Letámadtuk az ellenfelet és éreztettük velük, hogy mi vagyunk hazai pályán. 2:0-s vezetésnél egy kicsit visszavettünk, ami ilyenkor nem kifizetődő – meg is kaptuk rá a választ. Szerencsére képesek voltunk rátenni még egy lapáttal a teljesítményünkre, de a legfontosabb az volt, hogy csapatszinten tudtunk jól teljesíteni. A legutóbbi mérkőzéseken nem jött ki a lépés számunkra, így most az volt a legfontosabb, hogy otthon tartsuk a három pontot” – mondta a DAC-Aranyosmarót (4:2) ligamérkőzésről Hahn János, a DAC és a magyar válogatott támadója.

Az NBI tavalyi gólkirálya pénteken, a negyedik Fortuna Ligás meccsén szerezte meg első két találatát a DAC színeiben. Az elsővel 1:0-ra, a másodikkal 4:1-re módosította az állást. Ezen kívül egy gólpasszt is jegyzett, Andzouana az ő átadásából növelte 2:0-ra az előnyt. „Nem tudom, sikerült-e áttörni egy gátat, de nagyon örülök a góljaimnak. Nagyarányú sikert arattunk, végig mi domináltunk – ezek fontosabbak, mint a góljaim. Ennek az összes találkozón így kellene lennie. A Nagyszombat ellen nem jött ki a lépés, nem tudom, mi hiányzott belőlünk, de azt a valamit ezúttal pótolni tudtuk. Szeretnénk előre tekinteni, mindegyik csapat életében benne van egy formahanyatlás. Azt gondolom, hogy ezzel a győzelemmel ki tudunk lábalni ebből, és a válogatott mérkőzések miatti szünetet követően pedig folytatjuk a sikersorozatot.”

A ViOn elleni összecsapást Marco Rossi magyar szövetségi kapitány is a MOL Arénában tekintette meg, segítőjével, Cosimo Inguscióval együtt. „Nem figyeltem arra, hogy Marco Rossi is a nézőtéren foglal helyet, csak szerettem volna végre betalálni. Természetesen örülök annak, hogy sikerült.”

Hahn is behívót kapott a magyar válogatott két októberi vb-selejtezőjére. Szombaton hazai pályán Albániát fogadja a Rossi-legénység, majd jövő kedden Anglia következik, idegenben. „Az Albánia elleni hazai összecsapást kötelező megnyerni, hogy legyen esélyünk kijutni a világbajnokságra. Nagyon fogunk összpontosítani, hiszen a nemzeti csapatnál is volt egy kis formahanyatlásunk. Azt gondolom, van olyan erős a magyar válogatott, hogy ki tudjunk ebből lábalni. Sajnos szurkolók nélkül fogadjuk az albánokat, de nem tudunk ezzel mit csinálni. Egyetlen feladatunk van csak: nélkülük is megnyerni a találkozót. Természetesen nagyon fognak hiányozni, az általuk teremtett hangulat. Az Anglia elleni idegenbeli összecsapás előtt kijelenthetjük, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, így jelenleg csak az első meccsre kell összpontosítani. Remélhetőleg győzünk, hiszen egy sikerrel a hátunk mögött magabiztosabban vágnánk neki a következő összecsapásnak. Az Európa-bajnokságon megmutattuk, hogy milyen teljesítményre vagyunk képesek világsztárok és rendkívül erős együttesek ellen – ha pontot akarunk szerezni Angliában, akkor ugyanúgy kell futballoznunk” – nyilatkozta a 26 éves futballista, aki érthetően jó hangulatban utazott a válogatott összetartására. „Egy győztes meccs után ez természetes. Pozitív gondolatokkal utaztam Telkibe.”

Szurkolóinknak köszönhetően a ViOn ellen is nagyszerű hangulatban futballozhatott a csapat, Hahn pedig óriási tapsvihar közepette hagyta el a pályát amikor a 70. percben Szendrei Ákos váltotta őt. „Már a legelső dunaszerdahelyi mérkőzésemen remekül fogadtak a szurkolók. Amikor a Slovan ellen elküldtek bemelegíteni, hatalmas bíztatást kaptam, pedig még semmit sem tettem le az asztalra. Nekem és a csapatnak az a feladatunk, hogy kiszolgáljuk őket, minél nagyobb számban csalogassuk ki őket a stadionba, és hogy a bajnoki címért küzdjünk” – fejezte be gondolatait Hahn János.

dac1904.sk / Nagy Krisztián

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, János Hahn