Back to top

Ha Horvátországba készül, erre ügyeljen!

Publikálva: 2023, augusztus 2 - 08:32
Ha a szünidő hátralévő részében szeretne Horvátországban nyaralni, figyeljen arra, hol és miként foglal szállást.
Ha Horvátországba készül, erre ügyeljen!

A rendőrség az utóbbi időben több alkalommal jegyzett fel a horvátországi szállásokkal kapcsolatos csalásokat. Ezért nyomatékosan felhívja az utazni vágyók figyelmét, hogy körültekintően járjanak el foglaláskor.

Közösségi oldalukon azt írják,

többen pórul jártak, amikor közösségi oldalon keresztül foglalva szállást, annak előlegét ki is fizették, ám nem ellenőrizték le a szállás létezését, annak meghirdetőjét, tulajdonosát. Kiránduláskor a helyszínre érkezve aztán döbbenten vették tudomásul, hogy már nem létezik az adott szállás, vagy annak tulajdonosa semmit sem tud a foglalásról és a kifizetett előlegről.

A gondok elkerülése végett szállást foglalni megbízható ügynökségeken, utazási irodákon keresztül szerencsés, ha pedig lehetősége van rá, a foglalást illetőleg érdemes egyeztetni a szállással is. Ha mégis szociális hálón keresztül foglaltak szállást, akkor semmiképpen ne küldjenek előleget - figyelmeztet a rendőrség közösségi oldalán.

A szlovák rendőrség egységei nyaralás idején, egészen augusztus 31-ig szolgálatot teljesítenek Horvátországban, így gond esetén hívhatja őket Tengermellék-Hegyvidék megye, Fiume környékén a +421 908 723 525-as, míg Split-Dalmácia megye, Split környékén pedig a +421 908 723 526-as telefonszámokon.

Facebook / Polícia SR, -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies