Back to top

Ha biztosítót váltott, ne feledje, január 8. fontos dátum!

Publikálva: 2024, január 4 - 13:21
Legkésőbb január 8-ig kell bejelenteni a munkáltatónak az egészségbiztosító-váltást. Aki elmulasztja ezt a kötelezettségét, arra 331 euróig terjedő pénzbírságot szabhat ki az Egészségügyi Felügyeleti Hivatal (Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou) - emlékeztetett az állami tulajdonban levő Általános Egészségbiztosító (VšZP).
Ha biztosítót váltott, ne feledje, január 8. fontos dátum!

Ha a biztosítottnak több munkáltatója is van, a változást mindegyiknek, valamint a kezelőorvosának is be kell jelentenie.

A korábbiaktól eltérően azonban már nem kell bejelenteni a változást a korábbi egészségbiztosítónál, illetve leadni az előző biztosító kártyáját" - mondta Alena Krčová, a VšZP szóvivője.

Az ügyfél köteles legkésőbb január 8-ig bejelenteni azt is, ki fizeti a biztosítási díjat az egészségbiztosítónak, ha a fizető a kérvény benyújtása után változott, és nem azonos a nyomtatványon feltüntetett fizetővel.

Az egészségbiztosító emlékeztetett, hogy aki maga fizeti a biztosítását, vagy egyéni vállalkozó, és a biztosítási díjat állandó átutalással fizeti, ne felejtse el megváltoztatni a számlaszámot, és ellenőrizze a befizetések összegét is.

ma7.sk / TASR

Ezt már olvasta?

Cookies