Jelenlegi hely

Ha Bayo betalál…

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, április 21 - 20:15 | DAC hírek
A DAC huszonegy éves afrikai támadója üstökösként robbant be a Fortuna Ligába.
Ha Bayo betalál…

Gólvágó hírnevével érkezett hozzánk, és eddig ezt a szlovák élvonalban is bizonyítja. Pályafutása eddigi legsikeresebb szezonjában – három évvel ezelőtt – az akkor tizennyolc esztendős Vakoun Issouf Bayo (szül. 1997. január 10-én) 14 gólt lőtt 21 mérkőzésen. Ezzel a teljesítményével kiérdemelte szülőhazája, az elefántcsontparti első osztály gólkirályi címét, és egyúttal a legjobb játékosnak járó elismerést is besöpörte.

Az Afrika egyik legjobb klubjába, a tunéziai Etoile Sportive du Sahelbe való igazolását követően továbbra is szorgalmasan termelte a gólokat, és a csapat legeredményesebb játékosa lett. Szlovákiában is megy neki a szekér, hiszen a Fortuna Ligában lejátszott első négy találkozója után három találattal áll. Eddig úgy tűnik, rácáfol Marco Rossi szavaira, aki érkezésekor úgy nyilatkozott, hogy Bayo a jövő embere. A fiatal támadó viszont már most kezdi beváltani a hozzá fűzött reményeket. Egyúttal pedig érvényes az az állítás is, hogy ha Bayo betalál, akkor a DAC győzedelmeskedik.

„Ebben nagy szerepe van a csapattársak és az edző bizalmának. Teljesen egyedül érkeztem Dunaszerdahelyre, ám az itteni közösség nagyon jól fogadott. Egy nagy családként élünk, ezért is sikerült gyorsan megszoknom a helyi körülményeket. Pont ebben látom annak okát, hogy így sikerült letennem a névjegyem a szlovák élvonalban. Nagyon jól érzem itt magam,” jelentette ki Bayo, Cristiano Ronaldo nagy csodálója, aki elefántcsontpartiként természetesen honfitársát, Didier Drogbát is nagyra tartja.

„Nagyon örülök a zsinórban három meccsen szerzett három gólnak. A Fortuna Liga színvonalas bajnokság, egyáltalán nem könnyű benne jól teljesíteni. Emiatt is örülök az eddigi mutatómnak, sőt már holnap, Zsolnán boldogan javítanék még rajta,” ejtett szót a soron következő összecsapásról a fiatal afrikai, aki a spanyol La Ligáról és a Real Madridról álmodozik. „A zsolnaiak olyan csapattal rendelkeznek, amelyik mindig szépen akar futballozni. Mindenképpen van különbség a hazai és idegenben mutatott teljesítményük között, ám mi győzelmi céllal utazunk hozzájuk. Egyértelműek az edzői utasítások, újabb három pontot akarunk zsákmányolni. Az a dolgunk, hogy mindent megtegyünk ennek érdekében a pályán. Bízom benne, hogy sikerül góllal hozzájárulnom a sikerhez,” tette hozzá eltökélten.

Bayo mérlegét látva fellapoztuk a klubkrónikát, hogy megnézzük, miként indították sárga-kék időszakukat a DAC történelmének legjobb góllövői. Pavol Diňa, aki 49 találatával a DAC élvonalbeli történelmének leggólerősebb játékosa, először csak a nyolcadik mérkőzésén talált be (bár igaz, hogy azt követően rögtön sorozatban öt találkozón is feliratkozott a gólszerzők közé). Tibor Mičinecnek öt találkozóra volt szüksége az első három sárga-kék góljára. Bayóhoz hasonló statisztikával rendelkezik Radványi Miklós, aki az első négy mérkőzésen, amelyeken kezdőként lépett pályára, háromszor is beköszönt a bajnokságban. Erik Pačindának még jobb a mérlege, ő 2015 őszén az első két meccsen szerzett három góllal indított Dunaszerdahelyen. A legutolsó két labdarúgó, aki képes volt sorozatban három bajnoki találkozón is betalálni, a már említett Pačinda (2017 ősze) és Martin Matúš (2014 tavasza) voltak.  

Forrás: fcdac.sk