Back to top

Gyurkovics Anikó volt a rendhagyó irodalomóra vendége

Publikálva: 2023, január 27 - 10:59
Rendhagyó irodalomórát tartottak a dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában. Az irodalomóra témája az „Előretolt Helyőrség” című irodalmi-kulturális melléklet bemutatása volt, valamint a kortárs magyar irodalom helyzetének elemzése Gyurkovics Anikó előadásában.
Gyurkovics Anikó volt a rendhagyó irodalomóra vendége

Az iskola egyik diákja a következőket írja: „Diáktársaimmal a mai napon ismét egy remek előadáson vettünk részt, melynek során Gyurkovics Anikó a kortárs irodalomba próbált minket elkalauzolni. Bemutatta az »Előretolt Helyőrség« című irodalmi-kulturális mellékletet, melyben időről-időre feltörekvő, vagy akár már ismert felvidéki írók, költők művei jelennek meg.

Vendégünk arra buzdította a jelenlévőket, ha éreznek magukban írói vénát, ne féljenek azt a körülöttük lévőknek, vagy akár a hozzáértőknek megmutatni.

Elmesélte saját tapasztalatait, és elárulta, hogy néha még ő maga sem tudja, melyik az ő kedvenc műfaja, de ha a horrortól kezdve a romantikus regényig bármit olvasunk, azzal jót teszünk. Örömmel fogadta, hogy még a mai gyerekek is szívesen fognak könyvet a kezükbe, lazítás céljából is akár. Ezen felbuzdulva a diákok úgy döntöttek, szeretnének az iskolában egy könyv cserebere akciót megvalósítani, hogy a már félretett könyveik valaki másnak is örömet okozzanak, és ők maguk is szerezhessenek be új kincseket. Köszönjük az élményt! További sok sikert kívánunk!”

Tilajcsik Fanni
V. K osztályos diák

fotó: dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola

Ezt már olvasta?

Cookies