Back to top

Győzött a DAC

Publikálva: 2016, február 9 - 17:11
A macedón bajnokság második helyezettje volt kedden a DAC ellenfele a törökországi edzőtábor első mérkőzésén. Pačinda (2) és Szarka találataival már három góllal vezettünk, és bár az ellenfél 3:2-re szépíteni tudott.

Az idei ötödik, a törökországi összpontosítás első felkészülési mérkőzésén már az újonc Tomáš Huk is csatasorba állt. A 2011-es év macedón bajnoka ellen viszont hiányzott az izomsérüléssel bajlódó Straka Gábor, valamint a Simon Pambou - Černák duó, akik nem lehetnek itt az edzőtáborban.

A Miracle szálloda sportközpontjának remekül elkészített talaján az első perctől fogva kemény harc folyt minden labdáért. A első fél órában Pačinda két szép gólt lőtt, majd röviddel a fordulás után Ľupták lövését Szarka elé ütötte az ellenfél kapusa és Ákos közelről háromra növelte előnyünket. A macedón csapat Ibraimi és Demiri révén izgalmassá tette a hajrát, de a gólhoz Polievka volt a legközelebb, aki a kapufát találta el. Így megérdemeltnek mondható és értékes győzelmet aratott a DAC.

Kwin a 65. percben komolynak tűnő térdsérülés miatt cserére kényszerült, jelenleg az orvosi stábunk kezeli.

Holnap ismét két edzés vár a csapatra, majd csütörtökön következik a bosnyák ezüstérmes FK Željezničar Sarajevo.

FC DAC 1904 - FK Shkëndija Tetovo 3:2 (2:0)

A Miracle szálloda sportközpontja, Lara, Törökország, 2016. február 9., 15.00 ó (14.00 CET)

Gólszerzők: 16. Pačinda, 29. Pačinda, 48. Szarka - 51. Ibraimi, 68. Demiri

DAC: Tujvel - Brašeň, Michalík, Kwin (65. Asanovic), Davis (78. Zivkovic) - Ljubicic, Huk (74. Horváth) - Sarr (72. Štepanovský), Ľupták (78. Stephens), Pačinda (65. Polievka) - Szarka. Edző: Tomislav Maric.

STATISZTIKA:

Lövés - kapura 12:5, mellé 2:2
Szöglet - 3:8
Les - 4:8

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Cookies