Jelenlegi hely

Győzelmével továbbra is listavezető a dunaszerdahelyi csapat

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, április 28 - 19:14 | Sport
Két héttel a hazai Stomfa elleni sikert követően ezúttal a simonyiak otthonában léptek pályára a HC DAC kézilabdás lányai.
Győzelmével továbbra is listavezető a dunaszerdahelyi csapat

Prikler Szilvia tanítványai listavezetőként várták a 19.fordulót, s ehhez méltón kezdték a találkozót. Már az első gólt is ők szerezték, majd ugyan próbáltak zárkózni a hazaiak, de a 10.perctől elkezdtek a sárga-kékek jelentősebb előnyt kialakítani, amely a 19.percben már 5 gól volt, s a félidőre hat találatra bővült (8-14). 

Az első játékrészben Juhos Kata szórta a gólokat, a második félidőben pedig Straka Mária, s míg előbbi a talákozó végére 8, utóbbi 7 gólig jutott. Nekik és az egész csapat magabiztos játékának köszönhetően a másik harminc percben tovább nőtt a két csapat közti különbség, amely nyolc gólon állt meg. Ennek köszönhetően a dunaszerdahelyiek továbbra is vezetik a bajnokságot, a galgóciak előtt (ugyanannyi ponttal, de jobb gólaránnyal), akikkel jövő vasárnap odahaza küzdenek meg a sárga-kékek, akik majd számítanak a lelkes szurkolókra. Érdekesség, hogy a nőiek mérkőzését követően pedig a férfi csapat is a bajnoki címért küzd majd a városi sportcsarnokban az első májusi vasárnap estén.

Egy győzelemmel a Prikler-lányok két fordulóval a bajnokság vége előtt közel kerülhetnek a bajnoki címhez, bár a küzdelem nagyon szoros az I.ligában.

Partizánske-Dunaszerdahely 22-30 (8-14)

Címkék: női kézilabda