Jelenlegi hely

Győzelemmel ünnepelték a bajnoki címet a lányok

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, május 19 - 19:21 | Sport
A női kézilabda I.liga záróforduljójában a már bajnok HC DAC Dunaszerdahely lányai újabb győzelmet arattak.
Győzelemmel ünnepelték a bajnoki címet a lányok

Prikler Szilvia csapatának ellenfele a tavalyi bajnok pozsonyi Inter volt, amely számára ez volt az utolsó mérkőzés, mert mint kiderült, a csapat nem folytatja a küzdelmeket, pedig tavaly még bajnokok voltak. A mérkőzés elején ünnepélyes kezdődobásra is sor került, amelyet a csallóközi kézilabda legendás alakja, Polacsekné Angyal Piroska végzett el. A találkozót egyébként a helyszínen követte a szlovák szövetség elnöke és alelnöke, a magyar szövetség képviselői, A.Szabó László alpolgármester, Nagy Krisztián, az ifjúsági- és sportbizottság elnöke, Végh Tibor a DAC futballklub elnöke és sokan mások, akiket a megtelt sportcsarnokban remek hangulat fogadott.

A fővárosiak kemény ellenfélnek bizonyultak, s ugyan a találkozó elején úgy tűnt, könnyedén nyernek majd a sárga-kékek, hiszen 9-3-ra is vezettek, de az Inter játékosuk sérülése ellenére is felerősödött, s a 29.percben át is vették a vezetést, de a félidőben egy góllal a DAC vezetett.

A második játékrészt is jól kezdték a hazaiak, de azután feljöttek a vendégek és a 45.percig tartani tudták a sárga-kékeket, sőr vezettek is. A végén viszont a dunaszerdahelyiek nem engedték ki kezükből a győzelmet és a vidám búcsút a szezontól és három góllal nyerni tudtak. Juhos Kata 10, Bugár Cintia 9 gólt lőtt, de Lelkes Lilla is 7 találatig jutott, s elkezdődhetett az ünneplés és a bajnoki serleg átvétele.

HC DAC Dunaszerdahely - Inter Bratislava 30-27 (15-14)

A szünetben éremmel köszönték meg a klub korosztályos csapatainak az egész éves teljesítményt, a mérkőzés után pedig Jaroslav Holeša, a Szlovák kézilabda szövetség elnöke adta át a bajnoki kupát Straka Máriának, a dunaszerdahelyiek csapatkapitányának, akit társai tornával köszöntöttek a héten ünnepelt születésnapja kapcsán. Horváth Zoltán klubelnök minden játékosnak és stábtagnak egy szál virággal köszönte meg a bajnoki címet. 

A dunaszerdahelyiek második idényükben lettek az I.liga bajnokai, a 22 találkozóból 18-at nyertek meg, 4-szer kaptak, ki, s kétpontos előnnyel előzték meg a galgóciakat. A szezonban 723 gól lőttek, 573-at kaptak. Juhos Kata a bajnokság második legjobb góllövője lett 193 találatával.