Back to top

Győzelemmel kezdte a felkészülést a DAC

Publikálva: 2022, június 19 - 08:00
Andzouana duplájával és Kružliak szép fejesével megérdemelt győzelmet arattak a sárga-kékek a nyári felkészülés első mérkőzésén.
Győzelemmel kezdte a felkészülést a DAC

Az új szezon előtti felkészülés első hetét a Fortuna Ligától idén búcsúzó Pohronie elleni edzőmeccs zárta le. Adrian Guľa szerdán vette át a DAC irányítását, és az előző napokhoz hasonlóan ezúttal is több játékost volt kénytelen nélkülözni. 

Válogatottjanik, Veszelinov, Blackman, Davis, Ciganiks, Njie, Nebyla és Krstović csak a jövő hét elején csatlakoznak, míg kisebb-nagyobb sérülés és betegség miatt Ricardo, Balić, Pinto, Bögi, Sharani, Kalmár, Szendrei és Balogh sem állt új vezetőedzőnk rendelkezésére.

Ezért is kapott ma lehetőséget több fiatal tehetség az akadémiáról (Kachút, Raška, Lehotský, Kňaze, Demjanovič), illetve a somorjai farmcsapatunkból (Trnovský, Yarosh, Nagy, Marić-Bjekić, Vrábel). Rózsahegyi próbajátéka után ismét sárga-kékben láthattunk Martin Rymarenkót.

Az első perctől igyekeztünk nyomást gyakorolni az ellenfélre, ám Yarosh löketét és Hahn ziccerét hárítani tudta a vendégek hálóőre. A 17. percben aztán a kékmezesek egy gyors támadás végén csatáruk, Berisha lapos lövésével váratlanul megszerezték a vezetést - 0:1. A válaszra a 36. percig kellett várni, amikor Szánthó rövidsarokra beívelt szögletét a berobbanó Kružliak védhetetlenül fejelte a hálóba - 1:1. Szánthó a félidő vége előtt gólt is jegyezhetett volna az assziszt mellé, ám nem csak Le Giangot, hanem a kaput is átemelte.

Fordulás után még nagyobb volt a DAC fölénye, ami az 56. percben érett újabb góllá: Rymarenko kiugratása után Andzouana ballal a hosszú alsóba helyezett - 2:1. A 78. percben Andrezinhot buktatták a tizenhatoson belül és Andzouana tizenegyesből beállította a végeredményt - 3:1. A különbség nagyobb is lehetett volna, Rymarenko kétszer járt közel a gólhoz, majd a hajrában Demjanovič, az U19-es bajnokság gólkirálya, hagyta ki a kihagyhatatlant.

Csapatunk így is megérdemelt győzelmet aratott az új idényben minden bizonnyal a feljutásra is esélyes garamszentkereszti gárda ellen.

A nyári felkészülés során még további három edzőmérkőzés vár csapatunkra. Az elsőt jövő szerdán, június 22-én, 17:30 órától rendezik, amikor a pozsonyi Slovan csapata látogat a MOL Akadémiára.

DAC 1904 - FK Pohronie 3:1 (1:1)
MOL Akadémia, Dunaszerdahely, 2022. június 18., szombat, 11:00 ó, napos idő, +27°C
Góllövők: 36. Kružliak, 56. Andzouana, 78. Andzouana (11m) - 17. Berisha
Játékvezető: Smolák - Hegedűs, Štofik, 320 néző
DAC: Trnovský (67. Horváth) - Kachút (74. Raška), Kružliak (67. Marić-Bjekić), Brunetti (46. Muhamedbegovic), Yarosh (84. Kňaze) - Dimun (46. Andrezinho), Veselovský (70. Demjanovič), Nagy (84. Lehotský) - Andzouana (84. Vrábel), Hahn (46. Moumou), Szánthó (46. Rymarenko). Edző: Adrian Guľa.
Pohronie: Le Giang (46. Hogg) - Krén (61. Čunta, 79. Cíferský), Štrba, Klabník, Čunta (46. Barbora) - Brodziansky, Ožvolda (67. Netolický) - Blahút (79. Tatár), Mateus (61. Šmatlák), Sandal (61. Prachar) - Berisha (61. Holub). Edző: Lérant Peter.

STATISZTIKA:
Lövés – kapura 9:2, mellé 4:4
Szöglet – 7:2
Les – 1:3

Forrás: dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies