Back to top

Győzelem a bajnok ellen

Publikálva: 2016, november 19 - 20:02
Živkovič és Ľupták találataival megszerezte a három pontot a DAC és győzelemmel avatta fel új arénáját.

FC DAC 1904 Dunaszerdahely – AS Trencsén 2:0 (0:0)

Gólszerzők: 72. Živkovič, 91. Ľupták

6.088 néző

Sárga lapok: 56. Vida, 71. Simon, 84. Slávik – 63. Šemrinec, 83. Paur

FC DAC: Slávik – Živkovič, Huk, Kwin, Brašeň (37. Németh.) – Ľupták, Kontár – Vida, Simon, Štepanovský (90. Mészáros) – Sarr (87. Michalík)

AS Trencsén: Šemrinec – Šulek, Kleščík, Lawrence, Skovajsa (82. Nwofor)– Paur, Gabriel, Halgoš (46. Kvocera) – Kalu, Janga, Bala (46. Makuda Udeh)

Az elejétől kezdve aktívan futballozott a DAC, a hazai csapatot a tömött lelátókról buzdító szurkolók is hajtották előre. A 17. percben Brašeň passza után Sarr került helyetbe, de Skovajsa blokkolni tudott. Az első húsz perc DAC fölényt hozott, többnyire a két tizenhatos közt folyt a játék. A 24. percben Živkovič beadása után Sarr és Huk helyzetét Šemrinec védte.  A vendégek legnagyobb helyzete a 31. percben jött, Janga balról mellé lőtt. A 36. percben a DAC lehetősége maradt ki, Kontár Zoltán a kapufát találta telibe. Az ellentámadásból Kalu lőtt mellé.

A második játékrészt a DAC kezdte jobban, Živkovič beadását Sarr fejelte mellé. Az 59. percben veszélyeztettek a vendégek, Paur passzával Jangát próbálta helyzetbe hozni, sikertelenül. A 72. percben viszont megszületett az új DAC Aréna első találata, Vida jobboldali passza után Živkovič védhetetlenül lőtt a léc alá – 1:0. A találat után egyenlíteni próbált a Trencsén, sikertelenül. A 91. percben megszerezte második találatát a DAC, Ľupták talált a hálóba – 2:0. A fantasztikus hangulatban, remek győzelemmel avatta fel új stadionját a DAC!

Forrás: sportolunk.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC Aréna
Cookies