Back to top

Gyorsjárat Pozsonyba és vissza

Publikálva: 2020, szeptember 2 - 08:27
Szeptember 2-án, reggel fél hétkor indult az az autóbuszjárat, amely a Dunaszerdahely és Pozsony között közlekedők részére nyúlt kényelmesebb, gyorsabb utazási lehetőséget.
Gyorsjárat Pozsonyba és vissza

A kora reggeli sajtótájékoztatón Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke fejezte ki örömét, hogy a megye hozzájárulásával sikerült elindítani a járatot, amely praktikus alternatívát kínál a Dunaszerdahely–Pozsony közt ingázóknak, kihasználva a közelmúltban átadott R7-es gyorsforgalmi út nyújtotta gyorsabb közlekedési lehetőséget.

Berényi József, Nagyszombat megye alelnöke bízik abban, hogy népszerű lesz a buszjárat, amely elsősorban a Pozsonyban dolgozók utazását kívánja könnyebbé tenni, mindössze 2,33 euróért. Mint mondta, a reggeli rövid sajtótájékoztatóval is igyekeztek népszerűsíteni az új lehetőséget, amelyet természetesen ők maguk is kipróbáltak.

Az SAD Dunaszerdahely közlekedési vállalat 2020. szeptember 2-tól indította el gyorsjáratát, ez Dunaszerdahelyről Pozsonyba komfortos, klimatizált autóbuszokkal, az eddig megszokotthoz képest sokkal rövidebb idő alatt kínálja a járási székhely és a főváros közti utazást.

A járat – munkanapokon – csúcsidőben óránként (4.30-tól 8.30-ig, majd este 17.30 és 18.30), azon kívül kétóránként közlekedik, kihasználva az R7-es gyorsforgalmi út nyújtotta lehetőséget, az utazási időt maximum 50 percre rövidítve. Megállója csupán a két városban van, Dunaszerdahelyről, az autóbusz-pályaudvar 1-es megállójáról indulva, Pozsonyban pedig Vereknyén, majd a Pažítková utcán megállva jut a Bajkál utcai végállomásra.

A másik irányba a pozsonyi autóbusz-állomás 2-es megállójáról indulnak a járatok.

Az új autóbuszjárat menetrendjét megtalálják a közlekedési vállalat honlapján, ugyanakkor cikkünkből is letölthető.

Szöveg és kép: Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Cookies