Back to top

A gyilkos hegy megmászója tartott előadást Dunaszerdahelyen

Publikálva: 2024, június 21 - 09:51
Csütörtökön, június 20-án Varga Csaba nagyváradi alpinista, építész volt a vendége az MCC Felvidék dunaszerdahelyi központjának. Ezúttal nemcsak az egy évvel ezelőtti, a világ kilencedik legmagasabb hegycsúcsának, a Nanga Parbatnak a meghódításáról beszélt, hanem a fizikai, a lelki felkészülésről, a hegymászás különlegességeiről is beszámolt a kisegítő oxigén és teherhordók segítsége nélkül hegyeket hódító sportember.
A gyilkos hegy megmászója tartott előadást Dunaszerdahelyen

Ahogy azt már megszokhattuk, most is teltház várta az MCC vendégét, aki ezúttal a legsikeresebb jelenleg aktív magyar hegymászó, a nagyváradi Varga Csaba volt.

A tavalyi meghódított, 8125 méter magas Nanga Parbat hegycsúcsra vezető útjáról szóló film levetítése mellett a hegymászás érdekességeiről, a folyamatos fizikai felkészültséggel járó extrém sportról is sokat megtudhattak a jelenlévők.

Az élménybeszámolót feszült figyelemmel kísérő közönség természetesen ezúttal is tehetett fel kérdéseket, így például szóba jött a hegyi expedíciók logisztikai előkészítése, a 8 kilométernél magasabb hegycsúcsokon uralkodó időjárás, a pótlólagos oxigén és serpák nélküli hegymászás különlegessége, nehézségei, a hegymászó ismeretségek és barátságok témája is.

Pomichal Krisztiántól, az MCC felvidéki igazgatójától érdekességként azt is megtudtuk, Varga Csaba már a hétvégén egy jóval könnyedebb, de kedves programra készül, az MCC középiskolai programjának diákjaival terveznek túrázni a Kárpátokban.

Szöveg és kép: Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Címkék: MCC Felvidék
Cookies