Back to top

Gyermekekre figyelmeztet a jelzőtábla

Publikálva: 2022, október 26 - 16:47
Első alkalommal 2007-ben kerültek ki a városba olyan, a gyerekek biztonságára irányuló közúti jelzőtáblák, amelyek az autósok figyelmét hívják fel, hogy a közelben óvoda vagy iskola működik, vagyis gyerekek intenzívebb jelenlétére lehet számítani a közelben. Ezeket most a Metrans segítségével megújították. 2007-ben és most is Nagy Krisztián, az ifjúsági és sportbizottság elnöke indítványozta a táblák elhelyezését.
Gyermekekre figyelmeztet a jelzőtábla

„2007-ben Pozsonyban láttam hasonló jelzőtáblát, aminek az ötletével a Metrans vezérigazgatóját, Kiss Pétert kerestem meg, és neki köszönhető, hogy 2007-ben és most is megtámogatta a Metrans a táblák elhelyezését, majd felújítását vagy pótlását” – mondta el Nagy Krisztián, aki szerint rendkívül fontos, hogy az oktatási intézmények közelében az egyébként is nagy forgalomban a gépjárművezetők fokozottan óvják a gyerekeket az esetleges balesetektől.

„15 év után újra megkerestem Kiss Pétert, aki örömmel támogatta ismét a kezdeményezést.

A Metrans segítségével fel lettek újítva, illetve pótolva vagy újonnan kihelyezve a táblák. Volt, ahol a teljes állványt, az oszlopot, volt, ahol csak a táblákat kellett újakra cserélni” – jelezte az ifjúsági és sportbizottság elnöke.

Városszerte összesen 45 tábla került ki az utak mellé.

(ya)

Ezt már olvasta?

Cookies