Back to top

A gyermekek és a diákok érdekében változnak a Hűségkártya feltételei

Publikálva: 2018, január 8 - 13:49
A városi képviselő-testület legutóbbi ülésén elfogadták a Hűségkártya kiadásával és használatával kapcsolatos elvek módosítását, ezek a gyermekek érdekeit szem előtt tartó könnyítéseket jelentenek.

A módosításra a városi alapiskolák és óvodák, valamint a Szociális Gondoskodás Központja igazgatóinak észrevételei alapján került sor. A 2018. január elsejétől életbe lépő változás lényege az, hogy ettől az időponttól már elégséges lesz az, ha az egyik szülő igazolja, hogy eleget tesz a Hűségkártya nyújtotta kedvezményekre való jogosultság feltételeinek.

Az eddig érvényes rendelkezés értelmében mindkét szülőnél megvizsgálták azt, hogy gyermekeik jogosultak-e a Hűségkártya nyújtotta kedvezményekre, többek között az iskolai étkezdékben és a napközikben. Ez azonban sok nehézséget okozott, főleg az elvált szülők esetében.

A változás éppen ezeken a feltételeken változtat, mégpedig bizonyos könnyítést jelent, mivel elegendő, ha az egyik szülő teljesíti az előírt feltételeket.

2018. január elsejétől tehát a következőképpen módosulnak a Hűségkártya kiadásával kapcsolatos elvek vonatkozó bekezdései, vagyis a II. cikkely 10. bekezdése:

A hozzájárulás fizetése esetén:

a/ a gyermek vagy a diák az óvodában, az alapiskolában,  a művészeti iskolában, a szabadidő-központban és a szociális központ napközijében működő  klubokban való tartózkodás költségeinek részleges megtérítését illetően,

b/az alapiskolai és óvodai étkezdékben az étkezési díj megtérítésével összefüggésben csak azt vizsgálják meg, hogy a gyermek, vagy a diák egyik törvényes képviselője eleget tesz-e az előírt követelményeknek.

Forrás: dunstreda.sk - /pve/

Ezt már olvasta?

Cookies