Jelenlegi hely

Gyerekszemélyiség 2020: Dunaszerdahely idén is elismerte legjobb alapiskolásait

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, június 30 - 07:54 | Hírek
Városunk idén is elismerésben részesítette az öt önkormányzati fenntartású, valamint a művészeti alapiskola azon tanulóit, akik kiváló tanulmányi eredményeket elérve Dunaszerdahely város hírnevét viszik tovább. 2020-ban összesen tizennyolc fiatal érdemeit jutalmazták.
Gyerekszemélyiség 2020: Dunaszerdahely idén is elismerte legjobb alapiskolásait

A városháza dísztermében Hájos Zoltán polgármester, A. Szabó László és Karaffa Attila alpolgármesterek, Gútay László, a kulturális és oktatási bizottság elnöke, Molnár Tímea, a Dunaszerdahelyi Városi Hivatal közoktatási, szociális, sport és kulturális főosztályának vezetője, Tilajcík Edit, a Kulturális, Ifjúsági és Sport Ügyek Önálló Alosztályának vezetője, valamint Bokros Bianka diákpolgármester fogadta az elismerésben részesülő tanulókat.

Elsőként Hájos Zoltán polgármester köszöntötte a fiatalokat. „Olyan helyzetet éltünk meg az elmúlt pár hónapban, amely mindannyiunk számára sok fejtörést okozott – szüleiteknek, tanáraitoknak, de nektek sem volt egyszerű. Bízom abban, hogy a következő tanév már könnyebb lesz, nem lesznek ehhez hasonló intézkedések” – foglamazott Hájos Zoltán, aki megköszönte tanárnak és tanulónak is azt a töretlen munkát, amellyel eljutottak idáig.

Bokros Bianka diákpolgármester ugyancsak köszöntötte a fiatalokat. „Ugyan kezdetét veszi a nyár, s kissé bizonytalan, mit hoz majd a következő tanév, mégis érdemes szem előtt tartani az eddig elért eredményeket” – mondta, hozzátéve: „a jövőben is legyetek kitartóak és mutassatok példát diáktársaitoknak”.

A díjátadón a művészeti alapiskola tanítványai adtak műsort, majd azt követően Hájos Zoltán polgármester, A. Szabó László és Karaffa Attila alpolgármesterek, valamint Gútay László és Bokros Bianka adták át az elismerő okleveleket és jutalmakat.

 

A 2020-as év városi gyerekszemélyiségei a következők lettek.

Szabó Gyula Alapiskola:

Kiss Erika, Polák Zoé Eszter, Vajda Dávid

Vámbéry Ármin Alapiskola:

Hegedűs Réka, Nagy Szabina, Póda László

Kodály Zoltán Alapiskola:

Bábics Lilianna, Jenčo Adrián, Mátis Krisztina

Jilemnický utcai alapiskola:

Filip Raška, Karolína Ábrahámová, Nathaly Véghová

Smetanov háj alapiskola:

Michaela Kalná, Kristína Marhefková, Lýdia Anna Ravaszová

Dunaszerdahelyi Művészeti Alapiskola:

Horváth Zsolt, Veronika Lehotská, Lelkes Eszter.

(na)