Back to top

Gyereknapi visszatekintés

Publikálva: 2023, június 1 - 18:20
Május végén a Csaplár előtti téren a gyermekeké volt a főszerep a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ főszervezésével megvalósult gazdag és színes programú városi gyereknapon.
Gyereknapi visszatekintés

A május 28-ai rendezvény a Tündér Ilona c. rajzpályázat kiértékelésével kezdődött a Csaplár aulájában. Az egyes kategóriák legkiemelkedőbb munkáit meg is tekinthették az érdeklődők azon a kiállításon, amelyek közül az első, a második, illetve a harmadik helyezett alkotói ajándékban is részesültek. A kategóriák nyerteseinek neveit Tarcsi Alica, a Csaplár művelődési központ egyik közönségszervezője és egyben a rajzverseny szervezője ismertette, a díjakat pedig Puha György, Dunaszerdahely város alpolgármestere, Takács Tímea, a Csaplár igazgatónője, valamint Szakáll Mária, a szakmai zsűri elnöknője adták át. A rajzverseny kiértékelése során nemcsak a zsűri választott győzteseket, hanem a művelődési központ igazgatónője, Takács Tímea is, aki a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ igazgatónői díjával jutalmazta a tehetséges alkotókat.

A rajzpályázat kiértékelése után a szabadtéri színpadon köszöntötte a lelkes gyermektömeget Puha György, Dunaszerdahely város alpolgármestere, valamint Takács Tímea a Csaplár igazgatónője. Őket követte a színpadon Nagy Tibor, aki a délutáni programokat és kísérőprogramokat ismertette a résztvevőkkel.

Elsőként az Oláh Attila és Fecske Renáta vezetésével színpadra álló Csallóközi Néptáncegyüttes rendkívül látványos fellépését lehetett megtekinteni. Felléptek a Kis Csallóközi és az Apró Csallóközi tánccsoportok táncosai, valamint bemutatkoztak a szeptembertől működő Pici Csallóközi tánccsoport tagjai is. A táncbemutató után Écsi Gyöngyi interaktív előadását tekinthette meg a publikum, aki az Az élet és halál vize című bábos mesejátékával bilincselte le a közönség figyelmét. Az interaktív bábjáték során a gyermekek nemcsak hallgatói, hanem aktív résztvevői is lehettek a produkciónak, ugyanis az előadás során lehetőségük nyílt a színpadon csatlakozni a mese némely jeleneteibe.

Számos kísérőprogram zajlott párhuzamosan a szabadtéri színpad programjai mellett, mint például a Ringató foglalkozás Kecskés Márta vezetésével, kézműves foglalkozások, ahol a gyerkőcök karkötőt, pártát, kardot, pajzsot vagy akár homokképet is készíthettek. A kézműves foglalkozások mellett lehetőség nyílt különféle kézműves termékek megvásárlására is.

Az érdeklődők emellett betekintést nyerhettek a kovácsmesterség titkaiba, kipróbálhatták a dekupázs vagy szalvétatechnikát, a krétarajzot, az arcfestést, a hajfonást és az ügyességi játékokat is, a hölgyek pedig részt vehettek smink- és bőrápolási tanácsadáson.

Természetesen nem hiányozhattak a frissítők sem a rendezvényről, vattacukor, pattogatott kukorica, gofri, jégkása és üdítők várták a gyermeksereget. A mese szerelmesei elidőzhettek a Csallóközi Könyvtár mesekuckójában. Nagyon közkedvelt volt a gyerekek körében az ugrálóvár, és hosszú sor kígyózott a kiállított tűzoltóautó mellett is. Az élménydús délután mozzanatait a pixBOX fotósátornál rögzíthették a vendégek, ahol egy előre elkészített gyermeknapi háttér előtt pózolhatott minden fényképezkedni vágyó látogató.

A Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ főszervezésében lezajló gyereknapot Dunaszerdahely Város Önkormányzata, a Dunaszerdahelyi Járási Tűzoltóság és termékeivel a Minit Slovakia támogatta.

A rendezvény lebonyolításában hatalmas segítséget nyújtott a frissen megalakult, a rendezvényen debütáló Önkéntes Diákok Szervezete (ÖDSZ), Németh Evelin vezetésével. A Csaplár ezúton is köszöni az egész csapatnak a rendkívül kitartó és önzetlen segítséget.

Egybeb megköszönik a segítséget mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárult a rendezvény megszervezéséhez, lebonyolításához és az utómunkálatokhoz is. Köszönik a fellépőknek az emlékezetes műsort és a remek műsorvezetést is. Végül, de nem utolsó sorban a részvételt minden kedves vendégnek, aki kilátogatott a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ városi gyermeknapjára. Találkozunk legközelebb is!

Lázok Réka

Ezt már olvasta?

Címkék: gyereknap
Cookies