Back to top

Gyere velünk a DAC-ra – Szencről!

Publikálva: 2019, szeptember 13 - 15:34
Az új iskolaév első látogatói Szencről érkeznek. Egyúttal indul a regisztráció a DAC-Zsolna mérkőzésre.
Gyere velünk a DAC-ra – Szencről!

A jövő szombati (2019. szeptember 21-én, 17:00 ó) DAC-Rózsahegy bajnoki lesz az első az idényben, amelyen a MOL Arénában vendégeket fogadunk a „Gyere velünk a DAC-ra!” projektünk keretén belül.

Az említett találkozón a Szenczi Molnár Albert Magyar Tannyelvű Alapiskola 4.a és 7.a osztályok tanulói lesznek a vendégeink. Az ő jelentkező levelükben a következő indoklás olvasható:

„A mi iskolánk a magyarság peremterületén található. Iskolánk pedagógusainak és tanulóinak egy része rendszeres rajongója, szurkolója a csapatnak. Az összes hazai mérkőzéseken ott vagyunk, hangosan ordítjuk a játékosok neveit, énekeljük a Nélküledet, a magyar Himnuszt és libabőrösek vagyunk a RIA, RIA HUNGÁRIÁ tól.

Ezt a hangulatot, szeretnénk megismertetni a többi tanulóval is, akiknek nincs lehetőségük élőben látni egy DAC-meccset, pedig élnek halnak a fociért.

A választás az Önök kezében van, de biztosak vagyunk benne, hogy helyes döntésükkel egy életre szóló örömet szereznének diákjainknak. Előre is köszönjük a lehetőséget.”

Mi pedig szívesen teljesítjük a kívánságukat! Egyúttal pedig elindítjuk a regisztrációt a következő hazai bajnoki mérkőzésre. Mától lehet jelentkezni a DAC-Zsolna találkozóra, amely 2019. szeptember 29-én, vasárnap 18:00 órakor kezdődik.

A mérkőzésre jövő csütörtökig, 2019. szeptember 19-ig, 24:00 óráig lehet regisztrálni. A jelentkezési formanyomtatványt innen töltheti le; kérjük, hogy kitöltése után küldjék el azt a jatek [at] fcdac.sk email címre. A jelentkezési lapra kérünk egy rövid indoklást, hogy miért éppen az ön iskoláját, szervezetét válasszuk. A legfrappánsabb választ beküldő a mérkőzés mellett a DAC játékosainak látogatását is élvezheti a MOL Arénában.

A „Gyere velünk a DAC-ra!” projektről

A 2017-es év elején meghirdetett kezdeményezésünk olyan alap- és középiskolás diákok felé irányul, akik szeretnék élőben átélni a MOL Aréna hangulatát. Eddig már több száz fiatalt fogadtunk, a bővebb régió iskoláiból és fiatalokkal foglalkozó szervezeteiből.

A DAC hazai összecsapásaira szervezett élménykirándulás a belépők biztosításából, fotózásból és emléktárgyakból áll. A fiatalok továbbá megtekinthetik a stadiont, és a pályára is ráléphetnek. A projekt a Futballmánia égisze alatt fut.

A projektben iskolák, csapatok és szervezetek vehetnek részt, a Kárpát-medence teljes területéről. A maximális létszám 30 gyermek és 2 felnőtt kísérő pedagógus.

Az FC DAC 1904 a következő programot biztosítja:

- Az emléktárgyak átadása
- A DAC találkozójának megtekintése
- Fotózás a pályán, találkozás a játékosokkal

A fentebb olvasható aktivitásokat a DAC INGYEN kínálja az iskoláknak és a szervezeteknek!

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, MOL Aréna
Cookies